Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Billedbog
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Billedfortælling
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie
Dansk
Temaer
Tro og religion

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  0. til 3. klasse Billedbog  papirbog 
Huskeseddel:
Emma
Fandens Far!

Indholdsbeskrivelse:
Sarah er kommet i den religiøse alder og vil derfor sikre sig, at hendes forældre er troende, så de alle tre kan mødes i himlen og have det skønt. Moderen er ikke afvisende, men faderen er fortabt.


Pædagogisk note:

Mette Bech
Religion er et emne, som børn hurtigt bliver fascineret af - uanset om de kommer fra en religiøs familie eller ej. For idéen om himmel og helvede er meget stærk og appellerer til børnenes mere forenklede idéer om godt og ondt. Og det kan virke meget logisk at opdele verden i godt og ondt, ligesom børnene gør, når de leger krig, fangeleg eller andet.
Men religion er lidt svært fordi, det ikke altid er sort/hvidt. Det må Sarah indse i bogen Fandens far, hvor hun for første gang begynder at spekulere på, om hendes mor og far kan komme med hende i himlen. Ingen af dem er jo onde - men Sarahs far tror ikke på Gud, og så bander han også, når han ser fodbold. Derfor er Sarah bange for, at han ikke kommer med hende, hendes mor og kælekaninen Buller i himlen. Sarah er helt fortvivlet - lige indtil fodboldkampen går over, og far holder op med at bande igen. Så har han måske en chance for himlen alligevel.
Intet er sort/hvidt og det er den svære gråzone, Kim Fups Aakeson leger med i Fandens far. Det er en skøn billedbog til at tale med eleverne om, at ingen er perfekte, og ingen forventer de skal være det - heller ikke, hvis de gerne vil i himlen en dag.

Fysisk beskrivelse:
  • 28 sider

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
0. til 3. klasse.

Anvendelsesklausul:
  • Udlånsmaterialer
    • Der kan bookes ubegrænset mange eksemplarer af materialet.
    • Materialet kan lånes i 30 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
  • 54 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgiver: Carlsen
Udgivelsesår: 1999
Faust nr.: 2 221 147 1
ISBN: 87-562-7800-4
DK5:
Bidragsyder: Claus Riis
Kim Fupz Aakeson
Pædagogisk note: Mette Bech

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...