Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Billedbog

UdlånsafdelingenInformationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  0. til 5. klasse Billedbog  papirbog 
Huskeseddel:
Emma
Anton og sorgens pil

Indholdsbeskrivelse:
Billedbog. Anton på 10 år er ked af det, han ved ikke rigtigt hvorfor. Skolen og lærerne, som han ellers er så glad for, kan ikke forklare, heller ikke inspektøren. Men nede ved fyret er den store rødhårede pedel. Anton savner sin far.


Pædagogisk note:

Helle Frost Sørensen
Billedbogen er velegnet til litteraturundervisning i indskolingen. Den kan desuden bruges sammen med den svenske udgave i nabosprogsundervisningen i indskolingen. Den svenske udgave er indtalt på CD.
En smuk billedbog som i ord og billeder fortæller om en drengs savn. Kirsten Raagaards tegninger understøtter teksten, og det store billedbogsformat muliggør oplæsning for grupper. Fin til en samtale om det at savne og om at være barn med travle, fraværende voksne.
Handlingen har potentiale til at blive en indgangsport til en dyb samtale i klassen om de følelser, man har, men som man ikke lige kan finde en forklaring på. Fremstillingen er i 3. person med en Antonsynsvinkel. Den er enkel og ikke omklamrende - registrerende og refererende med et naturligt replikskifte. Bogen egner sig til oplæsning, men eleverne kan med fordel få tid til at bladre bogen igennem, inden de hører teksten for at danne sig et indtryk af handlingen. Det er en form, der styrker elevernes detektivhjerne og kan give en forforståelse for det, der sker i bogen. Hvis eleverne som det første hører teksten, kan de have svært ved at finde tilbage til deres egne indfaldsvinkler. De kan i makkerpar bladre og diskutere deres fornemmelser og dele dem i klassefællesskabet inden oplæsningen. Oplæsningen kan standses fra tid til anden, for at elevernes egne erfaringer kan nå at komme op til overfladen. Efter læsningen kan man arbejde med elevernes egne refleksioner over følelsen af uforklarlig sorg og med fx genfortælling, personbeskrivelse(-karakteristik) og med en begyndende fornemmelse for synsvinkel.

Fysisk beskrivelse:
  • 28 sider

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
0. til 5. klasse.

Anvendelsesklausul:
  • Udlånsmaterialer
    • Der kan bookes ubegrænset mange eksemplarer af materialet.
    • Materialet kan lånes i 30 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
  • 88 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
  • 1 stk. i Ressourcecenter Slagelse
Placering i afdelinger: Skip Navigation Links.
Ressourcecenter
Slagelse
sk
Guldager, Katrine Marie
Anton og sorgens pil

Udgiver: ABC
Udgivelsesår: 2008
Faust nr.: 2 719 490 7
ISBN: 9788779160477
DK5:
FUI:
Expand FUI-katalogFUI-katalog
Bidragsyder: Katrine Marie Guldager
Kirsten Raagaard
Pædagogisk note: Helle Frost Sørensen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...