Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Billedbog
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  0. til 5. klasse Billedbog  papirbog 
Huskeseddel:
Emma
Anton og tingenes sjæl

Indholdsbeskrivelse:
Anton mener, at tingene har en sjæl. Desværre er hans forældre ikke enige med ham i den opfattelse. Far hopper på græsplænen og knækker grene - og påstår, at hverken græsset eller busken mærker noget. Men Anton kan af og til høre tingene tale. Vasketøjet skændes og skoletasken ømmer sig, når den bliver hængt på en knage. Heldigvis er der én, som forstår Anton. Morfar! De to aftaler, at det skal være deres hemmelighed, at tingene har sjæl.


Pædagogisk note:

Charlotte Hansen
Billedbogen er velegnet til dialogisk oplæsning i 0.-3. klasse. Der er gode muligheder for at arbejde med såvel sprogforståelse som litterære kompetencer. Det vil således være oplagt, at beskæftige sig med begrebet "besjæling". I mange historier for børn har ting og ikke mindst dyr en "sjæl". Bl.a. skrev H.C. Andersen mange tingseventyr. Fx "Toppen og bolden", "Stoppenålen", "Den standhaftige tinsoldat". Også i mere moderne børnelitteratur optræder personificerede ting. Mange elever kender sikkert Halfdan Rasmussens digte, hvor dyr og ting optræder som mennesker. Fx Mariehønen Evigglad, Lille sky gik morgentur, Dukken som løb bort. I Anton og tingenes sjæl mødes virkelighed med tingenes besjæling via Antons fantasi, og mange børn vil sikkert kunne nikke genkendende til Antons forestillinger. Hvem har ikke set et par bedende øjne på en gammel bamse, der bliver lagt i skraldespanden eller haft ondt af legetøjsbilen, der har overvintret i sandkassen?

 • CFU Danmark
  Dansk: 0., 1., 2., 3., 4., 5. kl.
  Dansk: 0., 1., 2., 3., 4., 5. kl.

Fysisk beskrivelse:
 • 28 sider

Sprog:
 • Dansk

Klassetrin:
0. til 5. klasse.

Anvendelsesklausul:
 • Udlånsmaterialer
  • Der kan bookes ubegrænset mange eksemplarer af materialet.
  • Materialet kan lånes i 30 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
 • 199 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgiver: ABC
Udgivelsesår: 2010
Faust nr.: 2 832 963 6
ISBN: 9788779160965
DK5:
Kunstner: Kirsten Raagaard
Pædagogisk vejledning: Marianne Skovsted Pedersen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...