Engelsk
Genrer
Skønlitteratur, herunder billedbog
Engelsk
Temaer
Bullying
Engelsk
Temaer
Family
Engelsk
Temaer
Friendship
Engelsk
Temaer
Growing up
Engelsk
Temaer
Relationships
Engelsk
Temaer
School
Engelsk
Temaer
Youth and identity

UdlånsafdelingenInformationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 9. klasse papirbog 
Huskeseddel:
Emma
Wonder

Indholdsbeskrivelse:
August 'Auggie' Pullman blev født med et deformt ansigt, der har forhindret ham i at gå i skole. Indtil nu... Snart skal han begynde i en helt almindelig 5. klasse. Det er aldrig nemt at være 'den nye'. Især ikke, når man ser ud som Auggie. Men indeni er han som alle andre. Eller som han selv siger: "Den eneste grund til, at jeg ikke er helt normal, er, at folk ikke ser mig sådan".


Pædagogisk note:
'Wonder', en amerikansk roman, er en livsbekræftende og rørende fortælling om venskab, medmenneskelighed og det at være anderledes. Romanen er først og fremmest fortalt ud fra hovedpersonens Auggies synsvinkel, men da synsvinklen også skifter til romanens øvrige personer, oplever vi Auggies skæbne fra flere sider. De mange forskellige perspektiver fortæller, hvordan den samme oplevelse kan opfattes vidt forskelligt. Disse forskellige 'stemmer' kan udnyttes i arbejdet med bogen i undervisningen ved f.eks. at lade eleverne skygge og arbejde med hver deres person. I padletten (se link) er der undervisningsideer, officielle antibullying-hjemmesider, filmtrailer samt audiobog, der understøtter arbejdet med romanen. I et seksual- og samfundsperspektiv er identitet et centralt begreb. Bogen er filmatiseret i 2017
Forneden findes en pædagogisk vejledning, der består af en række forslag til generelle ideer og opgaver, som kan benyttes til læsning af fiktive tekster. Der er forslag til forskellige konkrete mundtlige og skriftlige tasks, bl.a. opgaver hvor it, bevægelse og kreativitet spiller en stor rolle. Man kan vælge opgaver, alt efter hvor man ønsker at lægge vægten i arbejdet med teksten.
Tilknyttet vejledningen hører desuden en padlet, som indeholder mere detaljerede forklaringer på aktiviteterne samt opgaveark og links, der kan supplere forløb med fokus på tekstlæsning.

Fysisk beskrivelse:
  • 315 sider

Sprog:
  • Engelsk

Klassetrin:
7. til 9. klasse.

Anvendelsesklausul:
  • Udlånsmaterialer
    • Der kan bookes ubegrænset mange eksemplarer af materialet.
    • Materialet kan lånes i 30 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
  • 83 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
  • 1 stk. i Informationssamlingen
Placering i afdelinger: Skip Navigation Links.
Center for Undervisningsmidler
Informationssamlingen
København
Engelsk præsentationssamling - Grundskole
83.8
Palacio, R. J.
Wonder

Udgiver: Corgi
Udgivelsesår: 2014
Faust nr.: 4 575 260 7
ISBN: 9780552565974
DK5:
Pædagogisk note: Ulla Krogsgaard
Pædagogisk vejledning: Charlotte Sejer Pedersen
Lise Fenger Poulsen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...