Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Billedfortælling
Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Temaer
Identitet
Dansk
Temaer
Mobning

UdlånsafdelingenInformationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  0. til 4. klasse papirbog  Nota 
Huskeseddel:
Emma
Minimund

Indholdsbeskrivelse:
Esben og William kalder Sylvester for Minimund, fordi hans stemme lyder som et baby-egerns. En dag får Sylvester nok. Han skriver et brev og håber, at nogen vil læse det og hjælpe ham. Og kort tid efter dukker Nogen Kristiansen op med et stemmekatalog under armen.


Pædagogisk note:

Louise Skovbjerg
Minimund er en fantastisk fortælling, der handler om at stå ved sig selv og indeholder et stærkt persongalleri med tanke på stærke venskaber.
Bogen »Minimund« handler om en lille dreng fra 2.b ved navn Sylvester, der ikke bare har en lille mund, men som også har en lille, lys stemme. Begge dele bliver Sylvester drillet med henne i skolen, hvor et ondskabsfuldt makkerpar - bestående af klassekammeraterne William og Esben - går forrest i mobningen af Sylvester.
Og til sidst ser stakkels Sylvester - omgivet af stiltiende klassekammerater, en klasselærer, der ikke umiddelbart forstår alvoren i det hele, samt af forældre, som slet ikke ænser noget som helst negativt i en børnenes verden - ingen anden udvej end at skrive et råb om hjælp: »Hvis der er nogen, der læser det her...« Og det er der nogen, der gør, nemlig Nogen Kristiansen; en lille mand i et lilla jakkesæt, der iført høj hat og morgenhår opsøger Sylvester med et katalog af stemmer under armen.
Der er frit valg på alle hylder, men Sylvesters valg af nye stemmer kaster ham ud i en stribe problemer. For nu bliver han ikke bare mobbet, men også smidt over i skammekrogen, uden for døren og hjem fra skole.
Men bedst som Sylvesters verden ser ud til endegyldigt at falde helt og aldeles fra hinanden, sker der et mirakel, der vender livets virkelighed på hovedet ... og giver Sylvester en stemme i selv samme.
»Minimund« er dog meget, meget andet end »bare« en livsbekræftende historie om en lille dreng med et stort problem. Den indeholder også en god portion humor, og der kan drages paralleller til andre børnefigurer- og universer f.eks. historien om Snøvsen, hvor personificering af et ord går igen: At gå fra snøvsen = Snøvsen. At skrive til nogen = Nogen Kristiansen.
Frida Brygmann har ramt en stemning af glæde og genkendelighed - dog med plads til lærerens associationer til andre figurer i børnelitteraturen.
Højtlæsning på 1.-2. klassetrin eller selvstændig læsning på 3.-4. klassetrin.

Materialet findes på Nota:

Fysisk beskrivelse:
  • 96 sider

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
0. til 4. klasse.

Anvendelsesklausul:
  • Udlånsmaterialer
    • Der kan bookes ubegrænset mange eksemplarer af materialet.
    • Materialet kan lånes i 20 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
  • 90 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
  • 1 stk. i Ressourcecenter Roskilde
  • 1 stk. i Ressourcecenter Slagelse
Placering i afdelinger: Skip Navigation Links.
Ressourcecenter
Roskilde
sk
Brygmann, Frida
Minimund
Slagelse
sk
Brygmann, Frida
Minimund

Udgiver: Carlsen
Udgivelsesår: 2020
Faust nr.: 4 809 978 5
ISBN: 9788711919743
DK5:
FUI:
Expand FUI-katalogFUI-katalog
Forfatter: Frida Brygmann
Thomas Korsgaard
Illustrator: Lasse B. Weinreich
Pædagogisk note: Louise Skovbjerg

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...