Tilladt for børn over 11 år


Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Spillefilm
Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur

Findes ikke i udlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 10. klasse DVD (film) 
Huskeseddel:
Emma
Mandela - long walk to freedom

Indholdsbeskrivelse:
Filmen fortæller om Mandelas private og politiske liv, fra opvæksten i en lille landsby, til han som advokat kæmper mod apartheid og som frontfigur i ANC bliver fængslet i 27 år indtil han endelig bliver fri og ender med at blive Sydafrikas præsident og hele verdens frihedsikon.


Pædagogisk note:
Vær her opmærksom på målgruppe. Filmen har en alvorsfuld og knugende grundstemning, præget af vrede, sorg, vold og kaos. Den indeholder adskillige scener med skud, drab, ildspåsættelse og forfølgelse. Voldsskildringerne har ofte et dokumentaristisk præg. Filmen forløses imidlertid i en positiv stemning, da hovedfigurerne gennemgående klarer sig med hjælp og støtte fra venner og andre allierede. Medierådet vurderer at filmen kan virke skræmmende på børn under 11 år. Filmen kan bruges i samfundsfag, dansk og historie. Film- og danskfagligt kan der arbejdes med forståelse af filmens centrale temaer, filmens indhold og de filmiske virkemidler i form af fortællestruktur og visuelle stil.
Kompetenceområde: Fortolkning. Færdigheds- og vidensområder: oplevelse og indlevelse, undersøgelse, fortolkning, vurdering og perspektivering.
Læringsmål: Eleven kan ud fra viden om filmiske virkemidler forholde sig sig analytisk og reflekteret til filmens tema og fortællestruktur.
Eleven kan ud fra sin viden om fortællerpålidelighed og betydningslag i fortællestrukturen gøre rede for og vurdere etiske, æstetiske og historiske aspekter i filmens fortællestriktur.

Form og genre:
Spillefilm

Fysisk beskrivelse:
  • 1 dvd-video, 98 min.

Sprog:
  • Engelsk

Undertekster:
  • Dansk
  • Finsk
  • Norsk
  • Svensk

Klassetrin:
7. til 10. klasse.

Producent: Scanbox Vision
Udgivelsesår: 2014
Faust nr.: 5 092 664 8
Spilletid: 98 min.
DK5:
Filmfotograf: Lol Crawley
Forfatter til forlæg: Nelson Mandela
Instruktør: Justin Chadwick
Manuskriptforfatter: William Nicholson
Skuespiller: Idris Elba
Jamie Bartlett
Naomie Harris
Riaad Moosa
Tony Kgoroge

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...