Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Billedbog
Dansk
Temaer
Identitet

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  0. til 2. klasse Billedbog  papirbog 
Huskeseddel:
Emma
Vis alle afsnit i serien
Pigen der krøb ( Ill. Cato Thau-Jensen )

Indholdsbeskrivelse:
Billedbog. Hver gang MariaMarianne bliver flov eller ked af det kryber hun en smule. Til sidst kan hun bogstavelig talt krybe i et musehul. Men et møde med en kat får hende til at komme frem.


Pædagogisk note:

Mette Bech
Pigen der krøb' handler om en pæn pige, der føler sig forkert, men ikke tør eller kan sætte ord på det. MariaMarianne er en pæn pige, der fik sit navn, fordi hendes forældre ikke kunne blive enige.
MariaMarianne er rigtig ked af sit navn og bange for, at folk vil grine, når hun siger det højt. For hver gang hun bliver flov og ked af det, bliver hun lidt mindre, og til sidst kryber hun ind i et musehul. En nat møder hun en stor sort kat, og hun bliver bange, da katten slikker sig sultent om munden. Men så sker der heldigvis noget. MariaMarianne kan pludselig råber så højt, at hun skræmmer katten væk.
Bogen er oplagt at bruge til at sætte fokus på bogens ikonotekst og give eleverne en forståelse for det samspil, der er mellem tekst og billede i billedbøger. Teksten behandler på en fin måde temaerne selvværd og identitet. Den udtryksfulde billedside understøtter på fineste vis teksten og der er mange gode samtaler gemt i bogen, som egner sig til litteraturundervisning og fortolkningsarbejde i indskolingen.

Fysisk beskrivelse:
  • 28 sider

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
0. til 2. klasse.

Anvendelsesklausul:
  • Udlånsmaterialer
    • Der kan bookes ubegrænset mange eksemplarer af materialet.
    • Materialet kan lånes i 30 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
  • 119 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgiver: Carlsen
Udgivelsesår: 2018
Faust nr.: 5 513 957 1
ISBN: 9788711698525
DK5:
Kunstner: Cato Thau-Jensen
Pædagogisk note: Mette Bech

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...