Matematik
Matematiske kompetencer
Modellering

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  0. til 10. klasse Materialesæt 
Huskeseddel:
Emma
Byg med Makedo

Indholdsbeskrivelse:
Makedo er et værktøj, der bruges til at bygge i pap. Byg fantasifulde og kreative konstruktioner i genbrugsmaterialet, som findes overalt. For børnene er der lagt op til at lægge planer, designe, bygge, lære hen ad vejen, fejle og bygge op igen.
Det koster ingenting.


Pædagogisk note:

Dorte Haraldsted Mortensen
"Byg med makedo" inviterer til leg, konstruktion og eksperimenter i alle fag. Materialekassen kan understøtte en undersøgende og problembaseret tilgang i arbejdet med praktiske kompetencer. Hvis I på skolen selv finder papkasser, genbrugsmaterialer, micro:bits og/eller andre teknologier kan I arbejde med designprocesser og bygge mockups eller Storm P-maskiner. I kan også arbejde med matematisk modellering og målestoksforhold i matematik eller novel-engineering i dansk. Her kan makedo indgå i forskellige scenarier og skabe rum for æstetiske oplevelser. Hvis I bygger Storm P-maskiner med Makedo, kan eleverne skrive forklarende tekster om, hvordan de virker. Se link til Padletten "Forklar, hvordan maskinen virker" og få eleverne til tilføje flere sproglige ressourcer, som de kan bruge, når de skal forklare, hvordan deres maskine virker. I kan også undersøge, hvordan Storm P-maskiner indgår i kunst, børnelitteratur og film. Se vedlagte pdf "Nyttesløse maskiner", som bl.a. inddrager det svenske fænomen Sh.

Supplerende materialer:

Fysisk beskrivelse:
  • 1 Kasse

Klassetrin:
0. til 10. klasse.

Anvendelsesklausul:
  • Udlånsmaterialer
    • Der kan maksimalt bookes 1 eksemplarer af materialet.
    • Materialet kan lånes i 20 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
  • 4 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgiver: Makedo
Udgivelsesår: 2023
Faust nr.: 9 004 642 0
DK5:
Pædagogisk note: Dorte Haraldsted Mortensen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...