Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Sagn/myte

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  4. til 10. klasse Materialesæt 
Huskeseddel:
Emma
Monsterkrig
Spil om nordiske sagnvæsner

Indholdsbeskrivelse:
Materialesæt med syv spil. Monsterkrig er et sjovt og enkelt spil med 24 af Danmarks uhyggeligste og mest skræmmende sagnmonstre. Hvert monster har sine egne helt særlige fortællinger og egenskaber, som igennem historien har været med til at opbygge et helt rædselskabinet af vilde væsner. Spillerne kan selv bygge videre på disse fortællinger, for nu har monstrene grupperet sig, og er klar til at gå i krig mod hinanden. Vinderen er den gruppe, der først kan slå de andre ud.Pædagogisk note:

Dorte Haraldsted Mortensen
"Åmanden" er et af de nordiske sagnvæsner i spillet "Monsterkrig". Hvert kort indeholder en kort beskrivelse af et monster samt forskellige grader af styrke, udholdenhed, visdom og magi. Med en terning, som kan tilføre ekstra bonus, kan eleverne spille en form for bilspil og både hente stik hjem i form af spænding og viden om disse overnaturlige fænomener. Alle disse væsner stammer fra den nordiske folklore, som vi kender fra især folkeeventyr, men også moderne eventyr trække på denne gamle folketro. Tænk bare på Astrid Lindgrens rumpenisser, grådværge og skovhekse. Sammen med spillet kan I fx læse "Alex og Åmanden" eller se den norske eventyrfilm "Askedrengen i Troldkongens sal" med dansk el. norsk tale. Hvis klassen skal lave deres eget monsterspil, kan du under links downloade en powerpoint, hvor eleverne selv kan indsætte tekst og billeder i den originale monsterskabelon. Brug evt. link til "Stable diffusion", hvis I vil lave billeder vha. kunstig intelligens. En oplagt mulighed for at arbejde med AI i dansk, hvor eleverne kan eksperimentere med at prompte. Under links finder du også en powerpoint med minilektioner om fremstillingsformer, struktur og sprog, så spillet kan indgå i forløb med meningsfuld grammatik.

 • CFU Danmark
  Dansk: 4., 5., 6., 7., 8. 9., 10. klasse
  Dansk: 4., 5., 6., 7., 8. 9., 10. klasse
  Dansk: 4., 5., 6., 7., 8. 9., 10. klasse
  Dansk: 4., 5., 6., 7., 8. 9., 10. klasse

Form og genre:
Spil

Fysisk beskrivelse:
 • 1 Kasse

Sprog:
 • Dansk

Klassetrin:
4. til 10. klasse.

Anvendelsesklausul:
 • Udlånsmaterialer
  • Der kan maksimalt bookes 1 eksemplarer af materialet.
  • Materialet kan lånes i 30 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
 • 10 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Faust nr.: 9 004 726 6
DK5:
Pædagogisk note: Dorte Haraldsted
Pædagogisk vejledning: Dorte Haraldsted

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...