Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Science fiction
Dansk
Temaer
Identitet
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Materialesæt 
Huskeseddel:
Emma
Læselystkasser
Læselystkasse om science-fiction
8.-10. klasse

Indholdsbeskrivelse:
Materialesæt med tre titler fra science fiction universet.


Pædagogisk note:

Trine Ferdinand
Her er en samling af spændende science fiction ungdomsromaner skrevet af danske forfattere. De foregår i både nær og fjern fremtid. Men i dem alle er der tydelige tråde til tendenser, vi allerede oplever i dag. Hvor galt kan det gå, hvis udviklingen bare fortsætter? Tankevækkende og umiddelbart spændende bøger med en masse at tale sammen om. Nogle af bøgerne er ret tykke og starten på en serie, andre er kortere.
Vores nye læselyst-kasser til udskolingen i dansk skal stimulere de ældste elevers motivation for at læse ungdomsbøger, da undersøgelser viser, at deres læselyst fortsat er faldende.
Ideen er, at eleverne selv vælger hvilken roman i kassen, de vil læse. De nyeste læseundersøgelse peger nemlig på at øget indflydelse på titlen kan øge læselysten. De kan tale sammen om bogen i mindre grupper ala en bogklub. De kan i bogklubben også selv bestemme, hvilke opgaver de vil lave til romanen. Jeg har linket til en padlet, hvorfor de kan vælge hvilke opgaver, de vil arbejde med.
Jeg har linket til en webside, hvor jeg har beskrevet konceptet nærmere. Du/I er også velkomne til at kontakt mig for yderligere spørgsmål.
Bøgerne i kassen har et fælles danskfagligt tema, som læreren kan folde mere ud i danskundervisningen. Det kan måske endda blive til et fordybelsesområde på tværs, hvor der indgår andre tekst-genrer.
Alle bøgerne er skrevet af danske forfattere, så de kan komme med på opgivelserne i dansk i 9.-10. kl. Opgivelserne er i princippet individuelle, så man godt opgive at fx 12 elever har læst Den sorte enkes by og 12 elever har læst Himlen over i morgen. Det er værd at huske på, at eleverne ikke kommer op i romaner til afgangsprøven, men at deres tematikker mv kan fungere som en slags baggrundstapet, de kan perspektivere til.

Fysisk beskrivelse:
  • 4 Kasser

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.

Anvendelsesklausul:
  • Udlånsmaterialer
    • Der kan maksimalt bookes 1 eksemplarer af materialet.
    • Materialet kan lånes i 30 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
  • 3 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgiver: CFU
Udgivelsesår: 2023
Faust nr.: 9 004 727 0
DK5:
Pædagogisk note: Trine Ferdinand

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...