Dansk
Fremstilling
Kompetencer
Dansk
Læsning
Kompetencer
Dansk
Temaer
Identitet
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie
Dansk
Temaer
Ungdom

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  9. til 10. klasse Materialesæt 
Huskeseddel:
Emma
Læselystkasser
Læselystkasse om unges fællesskaber
9.-10. klasse

Indholdsbeskrivelse:
Materialesæt med tre titler om unges fællesskaber
Venskabsgrupper er de vigtigste dannende fællesskaber for unge mennesker. Mor og far og andre voksnes betydning træder i baggrunden. Nu er det blandt vennerne, de afprøver grænser, spejler sig og finder ud af, hvem de er og vil være. Her er en samling af stærke ungdomsromaner om venskabsgrupper, som mange unge vil blive revet med af.Pædagogisk note:

Trine Ferdinand
Venskabsgrupper er det vigtigste dannende fællesskab for unge mennesker. Det er blandt vennerne, de afprøver grænser, spejler sig og finder ud af, hvem de vil være. Her er en samling af stærke ungdomsromaner om venskabsgrupper, som mange unge vil blive revet med af.
Vores nye læselyst-kasser til udskolingen i dansk skal stimulere de ældste elevers motivation for at læse ungdomsbøger, da undersøgelser viser, at deres læselyst fortsat er faldende.
Ideen er, at eleverne selv vælger hvilken roman i kassen, de vil læse. De nyeste læseundersøgelse peger nemlig på at øget indflydelse på titlen kan øge læselysten. De kan tale sammen om bogen i mindre grupper ala en bogklub. De kan i bogklubben også selv bestemme, hvilke opgaver de vil lave til romanen. Jeg har linket til en padlet, hvorfor de kan vælge hvilke opgaver, de vil arbejde med.
Jeg har også linket til en webside, hvor jeg har beskrevet konceptet nærmere. Du/I er også velkomne til at kontakt mig omkring konceptet.
Bøgerne i kassen har et fælles danskfagligt tema, som læreren kan folde mere ud i danskundervisningen. Det kan måske endda blive til et fordybelsesområde på tværs, hvor der indgår andre tekst-genrer.
Alle bøgerne er skrevet af danske forfattere, så de kan komme med på opgivelserne i dansk i 9.-10. kl. Opgivelserne er i princippet individuelle, så man godt opgive at fx 12 elever har læst Drengene og 12 elever har læst Prank. Det er værd at huske på, at eleverne ikke kommer op i romaner, men at deres tematikker mv kan fungerer som en slags baggrundstapet, som de kan perspektivere til.

Fysisk beskrivelse:
  • 1 Kasse

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
9. til 10. klasse.

Anvendelsesklausul:
  • Udlånsmaterialer
    • Der kan maksimalt bookes 1 eksemplarer af materialet.
    • Materialet kan lånes i 30 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
  • 6 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgiver: CFU
Udgivelsesår: 2023
Faust nr.: 9 004 732 0
DK5:
Pædagogisk note: Trine Ferdinand

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...