Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Noveller

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 10. klasse Ungdomsuddannelser e-bog 
Huskeseddel:
Emma
Der er engang

Indholdsbeskrivelse:
Forfatteren genfortæller 7 klassiske eventyr og gendigter dem i moderne udgaver. For dem, der kan lide nye versioner af kendte eventyr. Fra 12 år.


Pædagogisk note:

Jan Frydensbjerg Jørgensen
Kim Fupz Aakeson tager 7 klassiske eventyr under kærlig behandling og på klassisk Fupz'sk manér er det både rablende vanvittigt, enormt underholdende og en smule klogt!
Teksterne vil selvfølgelig være oplagte at arbejde med i et eventyrforløb, men et fokus på intertekstualitet og gendigtning kan også være danskforløb, som bogen vil gøre sig særdeles godt til.
Den pædagogiske vejledning tager udgangspunkt i tre af bogens syv nyfortolkninger. Det drejer sig om 'Askepou', 'Den grimme kylling' og 'Rødhætte og Wolff'. Her er der udarbejdet opgaverne til teksterne, der kan udfolde gendigtningens brug af intertekstualitet og den særlige tone i Kim Fupz Aakesons tekster.
Under 'Supplerende materialer' finder man en såkaldt Pardans(k), der skaber perspektivering mellem 'Rødhætte og Wolff' og Rune T. Kiddes 'Den lilla møghætte og pulven'.

  • CFU Danmark
    Dansk: 7., 8., 9., 10.  klasse
    Dansk: 7., 8., 9., 10. klasse

Supplerende materialer:

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
7. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2020
CFU ID nr.: CFUEBOG1117944
ISBN: 9788702315028
DK5:
Forfatter: H. C. Andersen
J. L. K. Grimm
Kim Fupz Aakeson
W. K. Grimm
Pædagogisk note: Jan Frydensbjerg Jørgensen
Pædagogisk vejledning: Jan Frydensbjerg Jørgensen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...