Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Fantastiske fortællinger
Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Gys
Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Temaer
Mobning

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  4. til 6. klasse e-bog 
Huskeseddel:
Emma
Felix og Åmanden

Indholdsbeskrivelse:
Felix får ved et tilfælde vækket et farligt sagnomspundet væsen, og det ser ud til at få meget uhyggelige konsekvenser. Oplagt til højtlæsning i familier med store børn og til selvlæsning. Fra 10 år.


Pædagogisk note:

Marie Elmegaard Pedersen
Interesserer dine elever sig for sagnvæsner og monstre? Og er de nysgerrige på at vide mere om andre sagnvæsner end lige vampyrer, nisser eller orker fra Ringenes Herre? Felix og Åmanden er en gyserfortælling om Felix, der efter et besøg på Nationalmuseet, og en klassekammerat der lukker ham inde i en hemmelig kælder, finder en fløjte i sin lomme. Med fløjten kan han vække sagnvæsenet, Åmanden, til live.
For bare lidt mere end 100 år siden troede mange mennesker på sagnvæsener, altså overnaturlige væsner. Folketroen levede side om side med kristendommen og mennesker troede på, at fx Åmanden levede i dybe søer og åer, hvor han havde magt over vandets livgivende og mørke kræfter. Åmanden kunne med sin musik lokke mennesker ud i søen for at drukne dem. Nogle troede, at der fx i Odense levede en åmand i Odense Å.
I romanen kommer Felix netop til at vække Åmanden til live og må sammen med sin gode ven Siff forhindre, at Åmanden slår mennesker ihjel. Du kan på posten til den fysiske bog finde en vejledning med ideer til, hvordan du kan arbejde undersøgende med dette gyselige og mesterliger litterære værk.

Supplerende materialer:

Fysisk beskrivelse:
  • 161 sider

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
4. til 6. klasse.

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2022
CFU ID nr.: CFUEBOG1132346
ISBN: 9788702378429
DK5:
Pædagogisk note: Marie Elmegaard Pedersen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...