Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Fantastiske fortællinger
Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Science fiction
Dansk
Temaer
Identitet
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie
Dansk
Temaer
Ungdom

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 9. klasse Materialesæt 
Huskeseddel:
Emma
Læselystkasser
Læselystkasse med oversatte ungdomsromaner
7.-9. klasse

Indholdsbeskrivelse:
Materialesæt med første bind i 5 populære oversatte ungdomsserier i genrerne fantasy og science fiction.


Pædagogisk note:

Trine Ferdinand
Vores nye læselyst-kasser til udskolingsdansk skal stimulere de ældste elevers motivation for at læse ungdomsbøger, da undersøgelser viser, at deres læselyst kun fortsætter med at falde. Dansklæreren har nøglen til at forsøge at vende den udvikling.
Ideen er, at eleverne selv bestemmer, hvilken roman i kassen de vil læse. De nyeste læseundersøgelse peger nemlig på at øget selvbestemmelse på titlen kan øge læselysten.
Eleverne kan også have øget medbestemmelse i forhold til litteraturopgaver, når de bearbejder deres læseoplevelse i en bogklub. Her kan de i mindre grupper tale sammen deres umiddelbare indtryk og sammen vælge, hvordan de vil dykke dybere ned i bogen. Jeg har linket til en padlet, hvorfor de kan vælge hvilke opgaver, de vil arbejde med.
Jeg har også linket til en webside, hvor jeg har beskrevet konceptet nærmere. Du/I er også velkomne til at kontakt mig omkring konceptet.
Bøgerne i kassen har det til fælles at de er oversatte romaner indenfor genrerne science fiction eller fantasy. Det kan blive til et fordybelsesområde, hvor også andre kortere tekstgenrer kan indgå, som eleverne så kan vælge prøvetekster ud fra til den mundtlige prøve. Som fx dystopiske noveller eller kortfilm, som jeg har linket til under Sammenhæng.
Oversatte romanerne kan opgives som `det tredje hovedværk. Opgivelserne er i princippet individuelle, så man godt opgive at fx 8 elever har læst 'Dødsspillet', 8 elever har læst 'Ready player One' og 8 andre har læst 'Maze runner'. Det er værd at huske på, at eleverne aldrig kommer op i romaner til prøven, men at deres tematikker, genrer mv kan fungere som et slags baggrundstapet, som de kan perspektivere til.

Fysisk beskrivelse:
  • 3 Kasser

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
7. til 9. klasse.

Anvendelsesklausul:
  • Udlånsmaterialer
    • Der kan maksimalt bookes 1 eksemplarer af materialet.
    • Materialet kan lånes i 30 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
  • 7 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgiver: CFU
Udgivelsesår: 2023
Faust nr.: 9 004 769 0
DK5:
Pædagogisk note: Trine Ferdinand

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...