UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  3. til 5. klasse Materialesæt 
Huskeseddel:
Emma
Ole Lund Kirkegaard
2023

Indholdsbeskrivelse:
Materialesæt til arbejdet med tekster af Ole Lund Kirkegaard og til arbejdet med hans forfatterskab.


Pædagogisk note:

Anna Frandsen
Har man først læst én bog af Ole Lund Kirkegaard, kan man genkende en hvilken som helst af de øvrige: De ligner hinanden på sprog og fortælletone, og også miljø og personer er af samme familie. Hovedpersonerne er altid nysgerrige, opfindsomme drenge, der vender de voksnes verden på hovedet med deres humor og fantasi.
I denne materialekasse kan du og din klasse arbejde med hans forfatterskab på mange varierende måder. Kassen indeholder tekster til oplæsning, hvor I sammen kan undersøge hans tekster og forfatterskab. Kassen indeholder desuden bøger til differentieret (makker)læsning og kan kobles til f.eks. stationsundervisning. Kassen indeholder fagtekster om hans forfatterskab samt en lærebog, hvor du kan finde inspiration til, hvordan du kan arbejde med elevernes engagement og analyse- og fortolkningsarbejde gennem f.eks. CL strukturer og dialogiske aktiviteter.
I kassen er der to af hver titel og det er derfor oplagt at arbejde med makkerlæsning og i læsegrupper. læsegrupperne kan f.eks. sammensættes så to elever, der læser den samme tekst, mødes med to andre elever, der læser en anden tekst fra forfatterskabet. De kan i grupperne mødes og beskrive f.eks. personerne og/eller det miljø, som er så karakteristisk for Ole Lund Kirkegaards forfatterskab. Eleverne kan også undervejs i deres læseproces mødes og dele f.eks. sproglige ligheder og forskelle i teksterne, genfortælle teksten og/eller dykke ned i uddybende spørgsmål til teksten, som kan gøre de andre nysgerrige og inspireret til også at læse denne tekst. Lad evt. også eleverne skrive en teaser til de enkelte tekster og lad dem dermed inspirere hinanden. Desuden kan grupperne tilgå de fagtekster om hans forfatterskab, der ligeledes ligger i kassen.
Materialekassen kan lånes sammen med Grib litteraturen, som giver ideer til, hvordan elevernes kan arbejde litterært med afsæt i det undersøgende og producerende.
Desuden kan eleverne lytte til Gummitarzan, som er udgivet som lydbog, hvor Peter Frödin krydrer fortællingen med hans indlevende oplæsning, og hvor der desuden ligger en vejledning til at arbejde med meningsfuld grammatikundervisning.

Form og genre:
Læsekasse

Fysisk beskrivelse:
  • 3 Kasser

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
3. til 5. klasse.

Anvendelsesklausul:
  • Udlånsmaterialer
    • Der kan maksimalt bookes 1 eksemplarer af materialet.
    • Materialet kan lånes i 30 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
  • 6 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgiver: Center for Undervisningsmidler
Udgivelsesår: 2023
Faust nr.: 9 004 917 2
DK5:
Pædagogisk note: Anna Frandsen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...