Dansk
Temaer
Identitet
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie
Dansk
Temaer
Ungdom

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Materialesæt 
Huskeseddel:
Emma
Læselystkasser
Læselystkasse om at gå sin egen vej
8.-10. klasse

Indholdsbeskrivelse:
Materialesæt med tre titler om at gå sin egen vej.


Pædagogisk note:

Trine Ferdinand
Romanerne i kassen drejer sig om skelsættende øjeblikke i unges liv, hvor intet mere bliver det samme som før, og hvor den unge pludselig ser deres velkendte relationer i et nyt lys, og hvor det pludselig er indlysende, at de må begynde at bevæge sig i en anden retning. De må finde deres egen vej i livet. Det er derfor oplagt at lade dette tema være det fælles fokus under læsningen af romanerne. Det er et velkendt tematisk fordybelsesområde i dansk, som kan foldes yderligere ud med novellesamlingen .Jeg begyndte sådan set bare at gå' af Kim Fupz
Aakeson. Så kan hver elev perspektivere til den roman, som de valgte at læse.
Ideen med læselystkasser til udskolingen i dansk er at stimulere de ældste elevers motivation for at læse ungdomsbøger, da flere undersøgelser viser, at deres læselyst er faldende.
Konceptet går ud på, at eleverne selv vælger hvilken roman i kassen, de vil læse. De nyeste læseundersøgelse peger nemlig på at øget indflydelse på titlen kan øge læselysten. De kan så tale sammen om bogen i mindre grupper ala en bogklub. De kan i bogklubben også selv bestemme, hvilke opgaver de vil lave til romanen. Jeg har linket til en padlet, hvorfor de kan vælge hvilke opgaver, de vil arbejde med.
Jeg har også linket til en webside, hvor jeg har beskrevet konceptet nærmere. Du/I er også velkomne til at kontakt mig for yderligere vejledning om konceptet.
Bøgerne i kassen har et fælles danskfagligt tema, som læreren kan folde mere ud i danskundervisningen.
Alle bøgerne er skrevet af danske forfattere, så de kan komme med på opgivelserne i dansk i 9.-10. kl. Opgivelserne er grundlæggende individuelle, så man godt opgive at fx 12 elever har læst en bog og 12 elever har læst Pen anden. Det er værd at huske på, at eleverne ikke kommer op i romaner, men at deres tematikker mv kan fungere som en slags baggrundstapet, som de kan perspektivere til.

Fysisk beskrivelse:
  • 1 Kasse

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.

Anvendelsesklausul:
  • Udlånsmaterialer
    • Der kan maksimalt bookes 1 eksemplarer af materialet.
    • Materialet kan lånes i 30 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
  • 3 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgiver: CFU
Udgivelsesår: 2023
Faust nr.: 9 004 953 5
DK5:
Pædagogisk note: Trine Ferdinand

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...