Dansk
Temaer
Identitet
Dansk
Temaer
Kærlighed
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie
Dansk
Temaer
Ungdom

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Materialesæt 
Huskeseddel:
Emma
Læselystkasser
Læselystkasse om kærlighed og forelskelse
8.-10. klasse

Indholdsbeskrivelse:
Materialesæt med tre titler om kærlighed og forelskelse.


Pædagogisk note:

Trine Ferdinand
Ideen med læselystkasser til udskolingsdansk er at stimulere de ældste elevers motivation for at læse ungdomsbøger, da flere undersøgelser viser, at deres læselyst er faldende.
Konceptet går ud på, at eleverne selv vælger hvilken roman i kassen, de vil læse. De nyeste læseundersøgelse peger nemlig på at øget medbestemmelse på titlen kan øge læselysten. De kan så tale sammen om bogen i mindre læsegrupper ala en bogklub. De kan i læsegruppen også selv bestemme, hvilke litteraturopgaver de vil arbejde med. Jeg har linket til en padlet, hvorfor de kan vælge imellem spændende opgaver.
Jeg har også linket til en webside, hvor jeg har beskrevet konceptet nærmere. Du/I er også velkomne til at kontakt mig for yderligere vejledning om konceptet.
Bøgerne i kassen har et fælles danskfagligt tema - kærlighed og forelskelse, som læreren kan folde mere ud i danskundervisningen fx ved at læse digte eller noveller med samme tema.
Alle bøgerne er skrevet af danske forfattere, så de kan komme med på opgivelserne i dansk i 9.-10. kl. Opgivelserne er grundlæggende individuelle, så man godt opgive at fx 12 elever har læst en bog og 12 elever har læst Pen anden. Det er værd at huske på, at eleverne ikke kommer op i romaner, men at deres tematikker mv kan fungere som en slags baggrundstapet, som de kan perspektivere til.

Supplerende materialer:

Fysisk beskrivelse:
  • 2 Kasser

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.

Anvendelsesklausul:
  • Udlånsmaterialer
    • Der kan maksimalt bookes 1 eksemplarer af materialet.
    • Materialet kan lånes i 30 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
  • 3 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgiver: CFU
Udgivelsesår: 2023
Faust nr.: 9 004 956 4
DK5:
Pædagogisk note: Trine Ferdinand

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...