Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Kommunikation
IT og kommunikation
Sociale medier
Dansk
Temaer
Mobning

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  3. til 6. klasse Materialesæt 
Huskeseddel:
Emma
Læselystkasser
YouTube-romaner

Indholdsbeskrivelse:
Læsekassen indeholder fire romaner, hvor alle hovedrollerne drømmer om at blive kendte youtubere samt en fagbog om kendte youtubere. Alle bøgerne har et spændende plot, og alle tweens vil kunne identificere sig i karakterernes drømme og usikkerheder omkring venskaber og familierelationer. Karaktererne har hver deres nicher, og er gode til henholdvis at løse krimimysterier, lave challenges og vinde priser.


Pædagogisk note:

Dorte Haraldsted Mortensen
Mange elever på mellemtrinnet er optaget af YouTube og følger deres egne idoler, som laver videoer om gaming, skønhed, kæpheste osv. Måske drømmer de selv om at blive berømte youtubere ligesom hovedpersonerne i de tre romaner. De har hver deres speciale og er kreative og handlekraftige, men de også bakser med almindelige problematikker, som ensomhed, venskab og familie. Kassen indeholder også en fagbog om youtubere, og her kan eleverne få styr på youtube-lingo og formater. Bogen indeholder også en række portrætter af kendte youtubere, og eleverne kan lave et tilsvarende portræt af en youtuber, de selv følger. Eleverne behøver ikke at læse alle bøger, men kan vælge en eller flere bøger og læse i læsegrupper. Alle bøgerne kan på forskellig vis lægge op til diskussioner om etik, privatliv, digitale fodspor og færdselsregler på sociale medier. Brug evt. Tektjek (se link), hvor eleverne får hjælp til at undersøge en teknologi, som her er 'YouTube'.

Form og genre:
Læsekasse

Supplerende materialer:

Fysisk beskrivelse:
  • 2 Kasser

Klassetrin:
3. til 6. klasse.

Anvendelsesklausul:
  • Udlånsmaterialer
    • Der kan maksimalt bookes 1 eksemplarer af materialet.
    • Materialet kan lånes i 30 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
  • 5 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Faust nr.: 9 005 077 7
Pædagogisk note: Dorte Haraldsted Mortensen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...