Engelsk
Genrer
Skønlitteratur, herunder billedbog
Engelsk
Skriftlig kommunikation
Læsning
Autentiske tekster
Engelsk
Temaer
Rights

UdlånsafdelingenInformationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  5. til 8. klasse Billedbog  papirbog 
Huskeseddel:
Emma
The President of the Jungle

Indholdsbeskrivelse:
Dyrene i junglene er godt trætte af deres konge, løven. Så de beslutter sig for at afholde valg. Der bliver fremstillet valgmateriale, plakater, opslag på sociale medier, valgtaler, slogans, tv-udsendelser mm. Løven stiller op igen, men bliver diskvalificeret for bestikkelse. Til sidst kommer valgdagen med den hemmelige afstemning. Men hvem der vinder valget skal ikke afsløres her.


Pædagogisk note:
Denne billedbog forklarer demokratiske valghandlinger med humor og varme. Ikke desto mindre kommer bogen ind på mange aspekter i forbindelse med valghandlingen. Bagerst finder man en ordliste med gloser inden for temaet valghandling. Med denne bog er det oplagt at arbejde med demokrati og valg i klassen. Bogen kan fx læses i forbindelse med folketingsvalg, eller valg i engelsksprogede lande. Herefter kan eleverne fremstille valgplakater, slogans, TV-interview, afholde paneldiskussioner og meget mere. Find evt. bogen oplæst på YouTube eller lad dig inspirere af 'billedbogsbussen', en plakat, som giver inspiration til arbejdet med faserne indenfor principperne for sprogindlæring i 3 forskellige billedbøger. Ideerne kan også bruges på andre billedbøger.
Forneden findes en pædagogisk vejledning, der består af en række forslag til generelle ideer og opgaver, som kan benyttes til læsning af fiktive tekster. Der er forslag til forskellige konkrete mundtlige og skriftlige tasks, bl.a. opgaver hvor it, bevægelse og kreativitet spiller en stor rolle. Man kan vælge opgaver, alt efter hvor man ønsker at lægge vægten i arbejdet med teksten.
Tilknyttet vejledningen hører desuden en padlet, som indeholder mere detaljerede forklaringer på aktiviteterne samt opgaveark og links, der kan supplere forløb med fokus på tekstlæsning.

Målgruppe:
 • A1
 • A2

Fysisk beskrivelse:
 • 40 sider

Sprog:
 • Engelsk

Klassetrin:
5. til 8. klasse.

Anvendelsesklausul:
 • Udlånsmaterialer
  • Der kan bookes ubegrænset mange eksemplarer af materialet.
  • Materialet kan lånes i 30 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
 • 80 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
 • 1 stk. i Ressourcecenter Roskilde
Placering i afdelinger: Skip Navigation Links.
Ressourcecenter
Roskilde
83
The President of the Jungle

Udgiver: Nancy Paulsen Books
Udgivelsesår: 2020
Faust nr.: 9 004 726 0
ISBN: 9781984814746
DK5:
Bidragsyder: André Rodrigues
Larissa Ribeiro
Paula Desgualdo
Pedro Markun
Pædagogisk note: Ulla Krogsgaard
Pædagogisk vejledning: Charlotte Sejer Pedersen
Lise Fenger Poulsen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...