Tilladt for børn over 15 år


Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Spillefilm
Dansk
Temaer
Omsorgssvigt
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Hvad vil folk sige?

Indholdsbeskrivelse:
16-årige Nisha lever et dobbeltliv: Hjemme hos sin pakistanske familie er hun den perfekte datter, men når hun er ude med sine venner, er hun en normal, norsk teenager. En dag afsløres hendes dobbeltliv og to verdner kolliderer voldsomt, da hendes far tager Nisha i at kysse med sin norske kæreste. For at sætte et eksempel, beslutter Nishas forældre sig for at kidnappe deres egen datter og placere hende hos slægtninge i Pakistan. Nisha befinder sig nu et for hende fremmed land, hvor hun må lære at tilpasse sig forældrenes levevis.

Det danske Filminstitut skrev således i forbindelse med at filmen indgik i "Med Skolen i Biografen":
Medrivende norsk drama om en ung teenagepige fanget mellem to verdener. Den 16-årige Nisha forsøger at balancere tilværelsen som pligtopfyldende pakistansk datter med et mere frit norsk ungdomsliv med venner og fester. Nisha har et meget kærligt forhold til sin far, men da han en dag opdager, at hun har sneget en fyr ind på sit værelse, går det galt. Nisha bliver sendt på genopdragelse i Pakistan. Filmen bygger på instruktøren Iram Haqs egne oplevelser og giver et nuanceret billede af to kulturer og det komplekse forhold mellem far og datter. En af de største norske biografsucceser i 2017.


Pædagogisk note:

Keld Mathiesen
En barsk historie om et pakistansk parallelsamfund i Norge, som forudsætter et vist kendskab til pakistansk kultur. Filmens censur på 15 bør efterleves, og som introduktion kan det anbefales at se instruktøren Iram Haq's første film, kortfilmen "Skylappjenta" - en Rødhætte-allegori om en ung pakistansk kvinde, og de mange fristelser der tilbyder sig på hendes tur til bedstemor. Den er elegant og morsom, og der er link til den herunder.
"Hvad vil folk sige" er anderledes alvorlig og direkte, og handler om kvinders vilkår og rettigheder, tvangsægteskaber, FN's børnekonvention. Historiens ramme er den pakistanske familie, og misforholdet mellem det gamle lands medbragte konventioner og den nye generations behov og ønsker.
"Hvad vil folk sige" har været programsat i Med skolen i Biografen, og forsynet med et undervisningsmateriale til dansk og samfundsfag i udskoling og ungdomsuddannelser. Filmens officielle trailer kan ses nederst på siden.

  • Filmcentralen
    Dansk, Samfundsfag: 8., 9., 10. kl, Gymnasiet
    Dansk, Samfundsfag: 8., 9., 10. kl, Gymnasiet


Form og genre:
Fiktion | Spillefilm

Supplerende materialer:

Fysisk beskrivelse:
  • 103 min

Sprog:
  • Norsk
  • Urdu

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Antal i afdelinger:
Producent: Mer Film
Udgivelsesår: 2017
Distributør: Angel Films, 2019
CFU ID nr.: CFUFILM1076464
Spilletid: 103 min.
DK5:
Instruktør: Iram Haq
Manuskriptforfatter: Iram Haq
Pædagogisk note: Keld Mathiesen
Skuespiller: Adil Hussain
Ekavali Khanna
Maria MozhdahVent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...