Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Eventyr
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Spillefilm
Dansk
Kommunikation
Sprog
Norsk og svensk

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  5. til 8. klasse Online 
Huskeseddel:
Emma
Askedrengen
Askedrengen - I troldkongens sal (Norsk tale)

Indholdsbeskrivelse:
Eventyrkomedie baseret på det gamle folkeeventyr. Vi befinder os i Norge engang for længe, længe siden. Den fattige bondeknøs Esben Askedreng og hans to brødre begiver sig ud på en farefuld færd for at redde kongens datter, så de kan indkassere dusøren og bruge den til at genopbygge deres nedbrændte slægtsgård. Prinsessen er nemlig blevet taget til fange af selveste den grusomme Troldkonge, der bor i et bjerg og siges at være umulig at besejre.


Pædagogisk note:

Mirjam Hoel Nielsen
Brug denne norske eventyrfilm som optakt til arbejdet med nabosprog og/eller folkeeventyr. Se introen og brug kapitelsættet 'nabosprog', hvis I vil se, hvordan den danske prins Frederik får succes, da han tilpasser sit sprog til sit norske publikum. Kapitelsættet indeholder også en en lille opgave, hvor eleverne selv kan fremstille spil ved hjælp af monsterskabelonen (se nedenstående link).Vælg evt. de norske undertekster, som letter sprogforståelse, fordi de norske skriftsprog bokmål ligger så tæt på det danske.
Manuskriptet er en sammenskrivning af de norske folkeeventyrsamlere Asbjørnsen og Moes eventyr om Askeladden på dansk kaldet Askedrengen, som har mange lighedstræk med danske Klods Hans.
Den nordiske folketro har mange væsner/figurer tilfælles og Troldgubben fra Dovre dukker fx også op til fest i H. C. Andersens eventyr 'Elverhøj', som kan lånes som e-bog.
Der er rig mulighed for at arbejde med folkeeventyr som genre. Inden for genren kommer filmen omkring: symboler, eventyrfigurer og aktantmodellen. Det er nærmere beskrevet i den pædagogiske vejledning.

 • CFU Danmark
  Dansk 5.- 8. klasse
  Dansk 5.- 8. klasse
  Dansk 5.- 8. klasse
  Dansk 5.- 8. klasseForm og genre:
Spillefilm

Fysisk beskrivelse:
 • 101 min

Sprog:
 • Dansk (sporadisk)
 • Norsk

Undertekster:
 • Dansk

Klassetrin:
5. til 8. klasse.

Antal i afdelinger:
Producent: Maipo Film
Udgivelsesår: 2017
Distributør: Nordisk Film, 2018
CFU ID nr.: CFUFILM1101153
Spilletid: 101 min.
DK5:
Instruktør: Mikkel Brænne Sandemose
Pædagogisk note: Dorte Haraldsted
Skuespiller: Eili Harboe
Mads Sjøgård Pettersen
Vebjørn EngerVent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...