Tysk
Genrer
Dokumentar
Tysk
Temaer
Freizeit
Tysk
Temaer
Sport
Tysk
Temaer
Vorurteile

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Online 
Huskeseddel:
Emma
Wenn Mädchen boxen

Indholdsbeskrivelse:
Boksning er voldelig. Det er en sport for rigtige mænd. Kvinder i ringen er no go. Men ikkke desto mindre er det virkeligt. Vi møder tre unge kvinder, der giver os lov til at få et indtryk af deres liv og deres sport. Den 13 årige Renée, den 17 årige Zeina og den 36 årige Inga forklarer, at boksning får dem til at slappe af, blive mere disciplineret, selvbevidst og modig.
Renées far var ikke helt begejstret, da hans datter ville gå til boksning. Zeina er muslim og bokser kun med tørklæde. Hendes familie har ikke kun vænnet sig til hendes sport, men deltager begejstret i konkurrencerne.

Sammenhæng:
Schmetterling


Pædagogisk note:

Christina Hellensberg
De tre kvinder, som fortæller om det at dyrke boksning, er forskellige steder i livet og har forskellige baggrunde. Zaina har som ung, muslimsk kvinde en række andre forhold at forholde sig til, end Renée som præteenager og Inga som voksen kvinde.
Eleverne kan registrere de forskelige fortællinger, kvinderne repræsenterer, og desuden se på ligheder ift. omgivelsernes forhold til kvinder i en ellers mandsdomineret sport.
Til udsendelsen hører et kapitelsæt, hvor eleverne kan koncentrere sig om den ene eller anden kvinde. Inga har som voksen kvinde meget nuancerede og dermed sprogligt vanskeligere svar, og Zeina kommer ind på en række forhold, der taler ind i aspekter af muslimsk kultur. I differentieringsøjemed kan elever med mest overskud fokusere på Inga, og de mest udfordrede på Renée. I forlængelse af fokus på de respektive kvinder, kan eleverne dele deres indblik i deres overvejelser og erfaringer med sporten.


Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
  • 30 min
  • TV-optagelse

Sprog:
  • Tysk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.

Udgiver: 3sat
Udgivelsesår: 2017
ID nr.: TV0000106586
TV Dato: 10-05-2017
Spilletid: 30 min.
DK5:
Pædagogisk note: Christina Hellensberg

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...