Tysk
Genrer
Dokumentar
Tysk
Kultur og samfund
Kulturforståelse
Tysk
Temaer
Familie

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Deutschlands große Clans
Die Volkswagen-Story

Indholdsbeskrivelse:
Tysk dokumentarserie om Tysklands største familieejede virksomheder. Omkring 600.000 medarbejdere, 200 milliarder Euro omsætning, 119 fabrikker: Volkswagen fremstiller hver 8. bil i verden. Tre generationer har præget bilkoncernen. Ferdinand Porsche grundlagde koncernen i 1930‘erne med Folkevognsboblen. Det er stadig hans efterkommere, der sidder på magten i koncernen. Familierne Piëch og Porsche har dog ligget i krig i årtier. Familiehistorien har været præget af skandaler som ægteskabeligt brud, intriger, forræderi. Det handlede om magt, penge og forfængelighed. En familieterapeut har prøvet at forene familien. Men det lykkedes ikke ret længe. Wolfgang Porsche drev koncernen Porsche og Piëch Volkswagen. Siden har de prøvet at ”sluge” hinandens firmaer flere gange. Piëch vandt men tabte snart sin magt. Hvilke følger har det for Volkswagen? Hvordan ser fremtiden ud for koncernen der på grund af Co2 skandalen er i svær krise.


Pædagogisk note:

Christina Hellensberg
Små dele af udsendelsen kan bruges; især for billedsiden og for at få et indtryk af den betydning og magt VW har haft. Herunder er der et kapitelsæt med afsnit, som kan bruges i grundskolen.
Under supplerende materialer er der to VW-reklamer, som kan være relevante at se på ift. det billede af brandet, der bliver givet og ift. de chunks, som følger reklamerne. Eleverne kan måske se på, hvordan 'firma-og -familiehistorien' harmonerer med billedet i reklamerne. Find evt. andre reklamer for VW fx på YouTube ved at skrive Deutsche Werbespots og et årstal.


Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 44 min

Sprog:
  • Tysk

Undertekster:
  • Dansk
  • Tysk

Klassetrin:
7. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Udgiver: ZDF
Udgivelsesår: 2017
ID nr.: TV0000108412
TV Dato: 17-10-2017
Spilletid: 44 min.
DK5:
Filmskaber: Annebeth Jacobsen
Manfred Oldenburg
Fortæller: Philip Moog
Pædagogisk kapitelmarkering: Christina Hellensberg
Pædagogisk note: Christina Hellensberg
Tilrettelægger: Stefan Brauburger

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...