Håndværk og design
Håndværk - materialer
Materialeforarbejdning
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Identitet
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Rettigheder

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Kobra
Drag på liv og død

Indholdsbeskrivelse:
Svensk reportageserie. Drag er et verdensfænomen. På sociale medier spredes nye make-up tekniker som en løbeild, og unge drag stjerner drømmer om at deltage i det amerikanske realityprogram "RuPauls Drag Race". Samtidig går andre dele af verden i den modsatte grøft. Kobra træffer verdens ældste drag artist og rejser til Rusland, hvor det at være drag kan være et spørgsmål om liv eller død.


Pædagogisk note:

Marlene Marian Erna Muhlig
Nuancer og mangfoldighed
I reportagen Drag på liv og død præsenteres et univers af funklende succeshistorier. Men under de rhinsten besatte kostumer er også fortællingen om at være anderledes end de andre, så anderledes at det i nogle tilfælde kan være et spørgsmål om liv eller død.
Vi inviteres ind i garderober, som er fyldt til bristepunktet med gallakjoler, makeup og fjerbesatte hovedbeklædninger. Men roberne er mere end fejlfrit håndværk. I tøjet sidder følelser. Hvert enkelt kostume i drag-garderoben udgør en historie, og tilsammen udfolder de en alternativ fortælling om en forståelse af, hvordan man kan være drenge/mand og piger/kvinde på mange forskellige måder.
I artiklen Nuancer og mangfoldighed CFU KP, håndværk og design, præsenteres et håndværk og design læringsforløb med et tværfagligt fokus på undervisningen i det obligatoriske emne sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab (SSF/BUVM).
I læringsforløbet arbejder eleverne med normer og rettigheder for krop, køn og seksualitet i et samfundsmæssigt perspektiv ved selv at designe papiremballage til kosmetik til drage segmentet. Gennem en undersøgelse af brugergruppen og deres perspektiv får eleverne en forståelse af, hvordan man kan være drenge/mand og piger/kvinde på mange forskellige måder.

  • CFU Danmark
    Artikel: Nuancer og mangfoldighed CFU KP, håndværk og design
    Artikel: Nuancer og mangfoldighed CFU KP, håndværk og design

Form og genre:
Dokumentar

Supplerende materialer:

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 30 min

Sprog:
  • flere sprog

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Udgiver: DRKultur
Udgivelsesår: 2017
ID nr.: TV0000108833
TV Dato: 15-11-2017
Spilletid: 30 min.
DK5:
Pædagogisk note: Marlene Muhlig
Vært: Parisa Amiri

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...