Historie
Historiebrug
Historiske scenarier

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Vis alle afsnit i serien
Slavenation Danmark ( 3 )
1803-1917

Indholdsbeskrivelse:
Dansk dokumentarserie i 3 afsnit. Der er dele af Danmarkshistorien, som vi helst vil glemme. Mørke kapitler fyldt med ekstrem menneskelig lidelse og skabelsen af enorm rigdom. I det her program undersøger vært Cecilie Nielsen, hvordan Danmark nødtvunget skilte sig af med både slaveriet og kolonierne i Vestindien.


Pædagogisk note:

Christian Aalborg Frandsen
Udsendelsen kan bruges i et forløb om dansk kolonisering og dansk slaveri. Gennem programmet kan eleverne arbejde med årsagerne til afskaffelse af slaveriet og salget af de Vestindiske øer. Programmet er velegnet til at arbejde med:
- Forskellige typer af forklaringer på samfundsmæssige forandringer. Her kan udsendelsen brugs til at diskutere årsagerne til afskaffelsen af slaveriet. Skyldes afskaffelsen af slaveriet personer som Peter Von Scholten, humanistiske ideer i Danmark, teknologiske forandringer eller påvirkninger fra omverden?
I forbindelse med programmet kan eleverne arbejde med forskellige historiesyn og forholdet mellem 'historieskabende' og 'historieskabt'. Programmet kan ses uafhængigt af seriens øvrige afsnit og kan både bruges som en introduktion til videre arbejde eller som perspektiver på et forløb om dansk kolonisering og slaveri.
Kan kombineres med øvrige CFU-materialer fx Danmarks sorte samvittighed (2)
Det er kapitelsæt til programmet.


Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
  • 30 min
  • TV-optagelse

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DRKultur
Udgivelsesår: 2017
ID nr.: TV0000109241
TV Dato: 29-11-2017
Spilletid: 30 min.
DK5:
Pædagogisk note: Christian Aalborg Frandsen
Tilrettelægger: Cecilie Nielsen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...