Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Kortfilm

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Virtuelt materialesæt 
Huskeseddel:
Emma
Kortfilmperler


Pædagogisk note:

Keld Mathiesen
Kortfilm er en uensartet størrelse, men i kraft af formatet særdeles velegnet til undervisningsbrug. Bedst er de helt korte film, med en varighed på mellem 3 og 10 minutter - og Kortfilmperler er en samling af udenlandske kortfilm, som gennem et par årtier har opnået kultstatus i dansk- og medieundervisningen.
KORTFILMPERLER er en skatkiste med godt stof til forståelse af de filmiske virkemidler og historiefortælling generelt. Der er mange måder at gribe arbejdet med kortfilm an på - helt elementært er (næsten) alle herunder ganske underholdende, og det er jo et fint udgangspunkt for det efterfølgende arbejde med filmen. Som hovedregel anbefales det at se filmen to gange lige efter hinanden. Første gang uden megen palaver - og anden gang med fokus på relevante områder.
Opfordringen er at opleve, iagttage og diskutere, analysere, fortolke og perspektivere med de forskellige indfaldsvinkler, som den enkelte kortfilm og dens kapitelmærkninger indbyder til.
I den pædagogiske vejledning er der ideer til fokuspunkter på hver enkelt film, et generelt input til at arbejde med filmiske virkemidler i kortfilm, samt forslag til organisering af arbejdet.

  • CFU Danmark
    Dansk, Medier og Film fra 8. klasse
    Dansk, Medier og Film fra 8. klasse
    Dansk, Medier og Film fra 8. klasse
    Dansk, Medier og Film fra 8. klasse

Form og genre:
Kortfilm

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Udgiver: CFU Danmark
Udgivelsesår: 0
ID nr.: TV0000109887
TV Dato: 11-01-2018
DK5:
Pædagogisk note: Keld Mathiesen
Pædagogisk vejledning: Keld MathiesenVent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...