Tysk
Genrer
Dokumentar
Tysk
Mundtlig kommunikation
Samtale
Tysk
Temaer
Grenzen

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Neuneinhalb
Hass im Netz
Was ihr gegen krasse Kommentare tun könnt

Indholdsbeskrivelse:
Tysk reportageserie. Man skulle skyde dem alle!” ”Skrid din bøsse!” ”Luder !”- er du også stødt på lignende kommentarer på nettet? Nienhalv journalisten Jana undersøger det sammen med elever og finder ud af at det vrimler med hadefulde Tweets og lede kommentarer på Facebook og YouTube. Det skal der gøres noget ved! mener Ninia LaGrande, som er forfatter og poetryslammer og ofte udsat for hadefulde kommentarer på nettet. Hun forsvarer sig og viser, at man kan bekæmpe hadefulde kommentarer med mod, facts og lidt humor. Hvordan gør man det? Hvorfor findes der overhovedet så megen had på nettet? Og hvordan kan vi vende det, så nettet bliver et behageligere sted at være? Det prøver Nienhalv at afklare i denne udsendelse.


Pædagogisk note:

Christina Hellensberg
Udsendelsen kan være et relevant bud ifm. temaer, der berører 'Die sozialen Medien' og internettet. Den er ikke tekstet, men frem til 05:45 er udsendelsen understøttet med grafik herunder nøgleord, der bliver forklaret. Dertil beskæftiger eleverne i udsendelsen sig med et tema, danske elever vi have forhåndskendskab til. Måske kan eksperimentet i udsendelsen være til inspiration. Den sidste del af udsendelsen vil kræve fælles gennemgang og lærerstøtte for, at eleverne kan forstå samtalen.

Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
  • 10 min
  • TV-optagelse

Sprog:
  • Tysk

Undertekster:
  • Tysk

Klassetrin:
7. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Udgiver: ARD
Udgivelsesår: 2018
ID nr.: TV0000110158
TV Dato: 03-02-2018
Spilletid: 10 min.
DK5:
Pædagogisk note: Christina Hellensberg
Researcher: Jana Kruck
Vært: Jana Kruck

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...