UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  5. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Vikarlandsholdet
helte eller skruebrækkere

Indholdsbeskrivelse:
Dan. dokumentar En hidsig magtkamp mellem landsholdsspillerne og DBU fik i denne uge historiske konsekvenser. Ud gled stjernerne fra diverse europæiske topklubber. Ind kom i stedet en snedker, en fængselsbetjent og en håndfuld studerende. Det her er historien om 24 ukendte fodboldspillere, der greb en enestående chance for at repræsentere Danmark - med risiko for at få idoler og det halve kongerige på nakken.


Pædagogisk note:

Dorte Haraldsted
De to fodboldkammerater fra Tarup Pårup Idrætsforening spiller hovedrollen i dokumentaren fra 2019 om vikarlandsholdet. En usandsynlig chance opstår, da DPU og foldboldlandsholdet ikke kan blive enige om en sponsoraftale. De to unge mænd griber chancen, og havner i landsholdtrøjen. De håndterer situationen og presset meget forskelligt, men er gode til at formidle deres oplevelser og følelser. Der krydsklippes mellem stadion i Slovakiet og klubhuset på Fyn, hvor venner og familie ser deres drenge løbe ind på banen. Se også en den nyere dokumentarserie med afsnittene "Er det en joke" og "Nu er det alvor" om sammen begivenhed eller spillefilmen "Sommeren 92". Lad eleverne undersøge, hvilken typer optagelser der indgår i dokumentarudsendelse fx privat optagelser, nyhedsklip, interview osv. og lad dem forholde sig til om de primært skal underholde, berette eller informere. Denne udsendelse er fra 2019. Vær opmærksom på, at DR også har lavet en dokumentarserie på to afsnit, som handler om samme begivenhed, men som er klippet anderledes sammen. Se under sammenhæng.

Form og genre:
Dokumentar

Supplerende materialer:

Fysisk beskrivelse:
  • 22 min
  • TV-optagelse

Sprog:
  • Dansk

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
5. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DR1
Udgivelsesår: 2018
ID nr.: TV0000112942
TV Dato: 09-09-2018
Spilletid: 22 min.
DK5:
Produktionspersonale: Lise Kongsgaard Prag
Pædagogisk note: Dorte Haraldsted
Redaktør: Morten Hauge Clausen
Tilrettelægger: Lisbeth Sung

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...