Dansk
Fortolkning
Litteraturhistorie
Det moderne gennembrud
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Dokumentarfilm
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Dokumentarprogram

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  5. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Anna Ancher - kunsten at fange en solstråle

Indholdsbeskrivelse:
Hvordan kunne en ung pige i 1870'erne vokse op i det yderste Danmark og udvikle sig til en af vores største kunstmalere? Anna Anchers motiver, sollys og farver skiller sig i dag ud fra de andre store skagensmalere. Hun kunne se noget, de andre ikke kunne. Og det forfulgte hun livet igennem.

Sammenhæng:
P.S. Krøyer ( 3 )


Pædagogisk note:

Dorte Haraldsted Mortensen
DR's dramadoku om skagensmaleren Anna Ancher formidler på fængende vis historien om en ung kunstner, som trods sit køn bliver en af sin tids mest banebrydende malere. De brevvekslinger, som indgår i udsendelsen gør, at vi kommer helt tæt på forholdet mellem Michael og Anna Ancher. En usædvanlig relationen for sin tid, fordi de som ægtepar indgår i et ligeværdig kunstnerisk parløb. Dramatiseringer gør livet i kunstnerkolonien i Skagen levende, og referencen til Krøyers værk "Hip hip hurra" er eksplicit. Eksperter bidrager undervejs med viden om Annas liv, værker, motiver og teknikker. Billedernes lys og farver skiller sig i dag ud fra de andre store skagensmalere. Hun kunne se noget, de andre ikke kunne. Brug CFU-kapitelsæt med elevspørgsmål, hvis I arbejder med skagensmalerne eller "Det moderne gennembrud" i dansk eller billedkunst. Udsendelsen om Anna Ancher kommer som optakt til ustillingen "Hun er som et solskin" på Statens Museum for Kunst. Den ser Anna Anchers kunst i et nyt perspektiv. Få mere info via link til smk.dk. Lakserytteren har set samme udstillingen på Skagen Museum og viser I videoen herunder, hvordan eleverne selv kan eksperimentere med pasteller, blande farver, lege med lag og finde et hverdagsmotiv.


Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 44 min

Sprog:
  • Dansk

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
5. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DR2
Udgivelsesår: 2019
ID nr.: TV0000119054
TV Dato: 30-12-2019
Spilletid: 44 min.
DK5:
Pædagogisk kapitelmarkering: Dorte Haraldsted
Pædagogisk note: Dorte HaraldstedVent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...