Tysk
Mundtlig kommunikation
Samtale
Tysk
Temaer
Familie
Tysk
Temaer
Freundschaft und Liebe
Tysk
Temaer
Jung sein
Tysk
Temaer
Tysktalende lande

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  9. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Livet efter katastrofen

Indholdsbeskrivelse:
Tysk tv-drama fra 2017. Antonia Schneider bliver snart student, og hele verden ligger for hendes fødder. Da hun tager ud for at fejre, havner hun midt i Duisburg Love Parade, som ender i en katastrofe, og syv år efter er hun stadig ikke i stand til at leve et normalt liv.


Pædagogisk note:

Christina Hellensberg
Filmen kan være afsæt for at fokusere på flere forskellige temaer: 'Jung sein', 'Liebe/Freundschaft', 'Familie' og 'Identität'. Den giver også et indblik i kultur og samfund, idet dens afsæt er ulykken ved 'Love Parade' i Duisburg, og eleverne kan både lære om den konkrete hændelse og technomusikfænomenet 'Love Parade', som sluttede med ulykken i 2010. Den bliver genoptaget i ny form 'Rave The Planet' i 2022, hvilket man kan finde artikler om på nettet.
Eleverne kan arbejde ud fra oplæg, der taler ind i beskrivelse og evt. vurdering af hovedpersonerne og deres udvikling. De kan også tage afsæt i oplæg, der lægger op til at bruge menings- og holdningsudtryk i eget sprog, idet eleverne kan tage stilling til handlinger, som personerne foretager sig og samtale om dem. Et samtaleemne kunne også være at se på overlevende fra en ulykke. Hvordan hjælper de hinanden, og hvordan fastholder de måske hinanden?
Arbejdet med filmen skal stilladseres grundigt, hvis den bruges i 9.-10. klasse. Den har danske og tyske tekster og dialogen varierer fra let og tilgængelig til passager, hvor skuespillerne taler hurtigt, og der vil være brug for en fælles bearbejdning, hvis man vælger de tyske undertekster.
På linket Deutsche Welle herunder findes forskellige artikler om ulykken og processen årene efter helt frem til 2020.
Nedenfor under supplerende materialer findes en pædagogisk vejledning, der består af en række generelle refleksioner, ideer og opgaver til at arbejde med tv- og spillefilm i tyskundervisningen. Hovedfokus på selve opgaverne i denne vejledning ligger inden for mundtlig og til dels skriftlig kommunikation samt kultur og samfund som formuleret i Fælles Mål for tysk. Du kan således vælge, hvor du ønsker at lægge vægten i arbejdet med filmen og bruge de ideer til opgaver, som er mest relevante til din undervisning.

Form og genre:
Fiktion | TV-film

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 89 min

Sprog:
  • Tysk

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
9. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: ARD
Udgivelsesår: 2017
ID nr.: TV0000121254
TV Dato: 22-07-2020
Spilletid: 89 min.
DK5:
Instruktør: Nicole Weegmann
Manuskriptforfatter: Eva Zahn
Volker A. Zahn
Pædagogisk note: Christina Hellensberg
Pædagogisk vejledning: Anne Sophie Westh
Christina Hellensberg
Marianne Hubert
Skuespiller: Anna Drexler
Charlotte Bohning
Jakob Diehl
Martin Brambach

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...