Tysk
Genrer
Dokumentar

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  5. til 7. klasse Online 
Huskeseddel:
Emma
Küchenkrimi - Dem Essen auf der Spur
Döner

Indholdsbeskrivelse:
Tysk madprogram fra 2020. Du kan købe den overalt i byen - döner kebab. Derfor fører Elisabeths, Nhungs og Oles detektivarbejde dem til et fabrik, som producerer döner-drejespyd. De undersøger også hvilke typiske grøntsager der skal i en döner kebabs og vil finde ud af, hvor döner kebabben kommer fra.

Sammenhæng:
Bruno kocht deutsch


Pædagogisk note:

Susanne Ries
"Küchenkrimi" er en tysk tv-udsendelse, som henvender sig til aldersgruppen 10-14 år. Udsendelsen kan bruges i forbindelse med emnet "Essen und Trinken".
Da det er en autentisk tv-udsendelse, er det sproglige niveau højt. Derfor er det vigtigt, at du retter elevernes fokus på det, de forstår og opfordrer dem til at bruge gættestrategier. Det visuelle input og de tyske undertekster understøtter forståelsen, men det er en god idé at dele udsendelsen op i mindre sekvenser for at sikre, at eleverne kan følge med. Det tilhørende kapitelsæt er et bud på, hvordan sådan en inddeling i sekvenser kunne se ud. Derudover arbejdes der i kapitelsættet med vigtige nøglebegreber og vendinger, som du kan sætte i spil på forskellige måder og med opgaver, hvor eleverne arbejder med dele af det udvalgte ordforråd og chunks i kontekst. Det arbejde kan være med til at sikre, at dine elever kan anvende det sprog, de har brug for, til selv at formulere sig på tysk.


Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 24 min

Sprog:
  • Tysk

Undertekster:
  • Tysk

Klassetrin:
5. til 7. klasse.

Udgiver: ARD
Udgivelsesår: 2020
ID nr.: TV0000122369
TV Dato: 22-11-2020
Spilletid: 24 min.
DK5:
Pædagogisk note: Susanne Ries

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik