Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Køn
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Rettigheder
Tysk
Genrer
Skønlitteratur
Tysk
Temaer
Anders sein
Tysk
Temaer
Familie
Tysk
Temaer
Vorurteile

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  9. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
En som Erika

Indholdsbeskrivelse:
Tysk-østrigsk biografisk drama fra 2018. Erika Schinegger har altid været noget særligt. Ved hendes fødsel må jordemoderen kigge længere end normalt, inden hun siger "pige". Faren er skuffet, fordi han ønskede sig en søn. Moren er bare glad for et sundt barn. Erika bliver professionel skiløber og vinder endda verdensmesterskabet i 1966. Pludselig bliver den 19-årige Erikas verden vendt op og ned, da en kønstest viser, at hun mand. Baseret på en sand historie.


Pædagogisk note:

Christina Hellensberg
Filmen taler ind i temaet 'Verschiedenheit' og har fokus på 'anders sein', 'Voruteile' og 'Identität'. Den foregår i en tid og i et miljø, hvor 'køn' blev opfattet inden for en tydelig ramme, der skulle efterleves. Eleverne kan fokusere på de fordomme, dilemmaer og uretfærdigheder, som hovedpersonen er genstand for. Der kan trækkes tråde op til nutiden i tysktalende lande og evt. i verden ift. den måde, mennesker kan leve og bliver mødt.
Eleverne kan arbejde med at bruge adjektiver og måske adverbier til at beskrive miljøer, personer og deres handlinger.
Filmen er på lydsiden en input med østrigsk dialekt. Filmen er tekstet på tysk og dansk. Billedsiden understøtter handlingen tydeligt og gør, at den i det store hele er let at følge selv med tyske undertekster.
I arbejdet med filmen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne 'Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab', fx ift. normer for køn og krop i et globalt perspektiv.
Nedenfor under supplerende materialer findes en pædagogisk vejledning, der består af en række generelle refleksioner, ideer og opgaver til at arbejde med tv- og spillefilm i tyskundervisningen. Hovedfokus på selve opgaverne i denne vejledning ligger inden for mundtlig og til dels skriftlig kommunikation samt kultur og samfund som formuleret i Fælles Mål for tysk. Du kan således vælge, hvor du ønsker at lægge vægten i arbejdet med filmen og bruge de ideer til opgaver, som er mest relevante til din undervisning.

Form og genre:
Fiktion | TV-film

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 87 min

Sprog:
  • Tysk

Undertekster:
  • Dansk
  • Tysk

Klassetrin:
9. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Udgiver: ARD
Udgivelsesår: 2020
ID nr.: TV0000122594
TV Dato: 25-11-2020
Spilletid: 87 min.
DK5:
Filmfotograf: Carsten Thiele
Instruktør: Reinhold Bilgeri
Manuskriptforfatter: Dirk Kämper
Pædagogisk note: Christina Hellensberg
Pædagogisk vejledning: Anne Sophie Westh
Christina Hellensberg
Marianne Hubert
Skuespiller: Birgit Melcher
Gerhard Liebmann
Marianne Sägebrecht
Markus Freistätter

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...