Dansk
Fortolkning
Litteraturhistorie
Det moderne gennembrud
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Dokumentarfilm
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Dokumentarprogram
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Reality-tv
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Skuespil
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Familieliv
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Rettigheder

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Den store premiere
Lille hjælpeløse tingest ( 2 )

Indholdsbeskrivelse:
Underholdning i 6 afsnit. Der bliver både grint og grædt, når de kendte elever bliver udfordret i at spille roller, der ligger langt fra deres egne personligheder. Et ikonisk familiedrama vækker store følelser blandt de medvirkende.


Pædagogisk note:

Trine Ferdinand
Udsendelsen formidler på en medrivende og letforståelig måde den ikoniske fortælling Et dukkehjem(1879) af Henrik Ibsen.
Et dukkehjem er en programtekst for kvindefrigørelsen under det moderne gennembrud. Den sætte bevægelsen igang, så den er oplagt at arbejde med i dansk i udskolingen.
Fortællingen formidles i grundtræk gennem fire scener, som giver en rigtig fin introduktion til historien. Udsendelsen handler om, at 4 skuespillere skal lære 4 semikendte at spille skuespil.
Det er sjovt at se, hvordan den unge svømmestjerne Camilla Ottesen ikke kender Et dukkehjem i forvejen, men kommer til at elske den undervejs. Den kærlighed kan måske smitte af på eleverne.
Det er helt oplagt at lade eleverne spille de samme 4 scener, som deltagerne i udsendelsen og lade dem prøve at tage skuespillernes råd til sig. Fordel dem i makkerpar, som hver får en scene, som de skal øve sig på og fremføre for klassen. (Hver scene skal så ses et par gange, men det fungerer fint) Lad dem transskribere replikkerne fra deres scene i udsendelsen (opførsel). Replikkerne i udsendelsen er en forenklet omskrivning fra det originale manuskript. Lad dem nu fremføre scenerne for hinanden. Det tager i alt ca 1 modul)
Det er en oplagt bagefter at lade dem nærlæse de sidste 8 sider i det originale manuskript (s. 85-93 - se link herunder) - der hvor Nora forklarer, hvorfor hun forlader Helmer. Lad dem følge med i teksten, mens de hører den som lydbog(Ereolen) Lad dem imens understrege nogle stærke replikker i teksten med blyant, hvorefter de kan lave blackout poetry på en selvvalgt side.
I arbejdet med udsendelsen kan man også komme rundt om obligatoriske emner indenfor 'Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab' som fx rettigheder og familieliv og kønsroller.


Form og genre:
Dokumentar | Reality-tv | Underholdning

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 59 min

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DR1
Udgivelsesår: 2021
ID nr.: TV0000123879
TV Dato: 30-03-2021
Spilletid: 59 min.
DK5:
Bidragyder: Anne Louise Hassing
Dejan Cukic
Dorte Gerlach
Jeanette Ottesen
Manu Sareen
Patrik Wozniacki
Sonja Richter
Thure Lindhardt
Pædagogisk note: Trine Ferdinand
Skuespiller: Anne Louise Hassing
Dejan Cukic
Sonja Richter
Thure Lindhard
Tilrettelægger: Christian Nees Van Hauen
Christoffer Skødt Mortensen
Daniel Joel Noer Thomsen
Morten Sønniksen
Stina Joeine Zytphen KarlssonVent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...