Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Dokumentarfilm
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Dokumentarprogram

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  9. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Kulturelt
Picasso er en robot

Indholdsbeskrivelse:
Kunst og kunstnere har altid hængt uløseligt sammen. Men hvem er kunstneren, når værket er skabt af en robot med kunstig intelligens? Ny teknologi som Midjourney og Dall-E har gjort det muligt at generere hidtil usete kunstværker ud fra simple tekster. Sammen med to kunstnere og en filosof undersøger vi de kunstigt intelligente robotter, som har sat rystelser i gang i kunstbranchen.


Pædagogisk note:

Carsten Landbo-Sørensen
Forskningen og brugen af kunstig intelligens (AI) er inde i en rivende udvikling, og trods det at kunstig intelligens anvendes i rigtig mange af de produkter og it-værktøjer, vi dagligt bruger ex mobiltelefoner, biler, film- og musik-streamingtjenester og Google, er der dog områder, hvor brugen af kunstig intelligens vækker meget stor opmærksomhed og debat. Ex har udviklingen og tilgængeligheden af Chatbots gjort skriveprocessen til et anliggende for programmel styret af algoritmer. Man kan få en Chatbot til at skrive en tekst om stort set alt, blot man giver den de rigtige "ordrer". Men det er ikke kun tekst, kunstig intelligens kan producere, nu er der også dukket programmer op, der kan lave billeder, skabe kunst!?
Udsendelsen "Picasso er en robot" i serien "Kulturelt" ser på denne nye teknologi. Journalist Jonathan Herrik taler med 2 kunstnere - Andreas Refsgaard og Ida Kvetny og kulturforsker Torben Sangild, KU om brugen af kunstig intelligens.
Der er udarbejdet en pædagogisk vejledning til udsendelsen. Udsendelsen og den pædagogiske vejledning er relevant for alle fag.

 • CFU Danmark
  https://mitcfu.dk/pv/TV0000129285.pdf
  https://mitcfu.dk/pv/TV0000129285.pdf
  https://mitcfu.dk/pv/TV0000129285.docx
  https://mitcfu.dk/pv/TV0000129285.docx

Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
 • TV-optagelse, 25 min

Sprog:
 • Dansk

Undertekster:
 • Dansk

Klassetrin:
9. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DR2
Udgivelsesår: 2022
ID nr.: TV0000129285
TV Dato: 23-10-2022
Spilletid: 25 min.
DK5:
Pædagogisk note: Carsten Landbo-Sørensen
Vært: Jonathan Herrik

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...