Tysk
Genrer
Kortfilm
Tysk
Mundtlig kommunikation
Samtale
Tysk
Temaer
Freundschaft und Liebe
Tysk
Temaer
Jung sein
Tysk
Temaer
Kriminalität

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Kortfilmsklubben
Kippenschnippen

Indholdsbeskrivelse:
For at flygte fra deres svære liv gør teenagepigerne Carina og Denise alt, hvad de ikke burde - ryger, stjæler og drikker. Efter at være blevet taget for tyveri venter samfundstjeneste. Mens Carina samler affald op, møder hun Nikolas, en hjemløs mand, der ser ud til at være lige så ensom, som hun er.

Sammenhæng:
Tigermælk


Pædagogisk note:

Christina Hellensberg
Eleverne kan især arbejde med antagelser og tolkninger ifm., at I ser kortfilmen første gang. Kapitelsættet lægger op til, at I stopper kortfilmen undervejs, for netop at give mulighed for at arbejde med de antagelser, eleverne kan have ud fra billedsiden og stemningen i scenen. De skal have tid til deres arbejde med chunks og ordforråd til mundtligt at kunne beskrive forventninger og antagelser, eller til at beskrive en scene/en stemning for derefter at dele den i grupper eller i klassen.
Måske er der brug for at sikre sig forståelsen af dialogen, som til tider har et højt tempo, inden eleverne går i gang med at meddigte, analysere og drøfte.
Efter arbejdet med kortfilmen, hvor den bliver delt i mindre bidder, kan eleverne se filmen i sin helhed og med afsæt i det arbejde, de allerede har lavet undervejs, enten mundtligt eller skriftligt udtrykke refleksioner eller synspunkter omkring filmen.


Form og genre:
Fiktion | Kortfilm

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 14 min

Sprog:
  • Tysk

Undertekster:
  • Svensk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: SVT2
Udgivelsesår: 2023
ID nr.: TV0000130600
TV Dato: 26-02-2023
Spilletid: 14 min.
DK5:
Instruktør: Eléna Weiss
Manuskriptforfatter: Julia Dorit Mergel
Pædagogisk note: Christina Hellensberg
Skuespiller: Jan Hasenfuss
Rosie Marie
Sebastian Jakob Doppelbauer

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...