Historie
Historiebrug
Historiske scenarier
Historie
Kronologi og sammenhæng
Tidsperioder
11. 1914-1945 (De to verdenskrige og mellemkrigstiden)
Tysk
Genrer
Dokumentar

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Terra X History
SS - Magt og myte

Indholdsbeskrivelse:
Tysk dokumentar fra 2023. Hvem var mændene, der i skyggen af de brune SA-kolonner formede sig til en elitær partigruppe - klar til at marchere imod deres egne kammerater? Hvordan blev almindelige tyskere ofte til massemordere i uniform? "Terra X History: Die SS - Magt og Myte" viser udviklingen af SS fra en ubetydelig vagtstyrke til Hitlers villige håndlangere.


Pædagogisk note:

Christian Aalborg Frandsen
Den ZDF-dokumentar dykker ned i historien om SS (Schutzstaffel), som spillede en central rolle i gennemførelsen af Holocaust. Udsendelsen belyser SS' opbygning, opgaver og rolle i udviklingen af Holocaust, og tilføjer et dybtgående perspektiv på de ledende nazisters rolle, den nazistiske ideologis betydning og de psykologiske forhold, herunder den gradvise radikalisering i det tyske samfund. Programmet, som er velegnet til brug på ungdomsuddannelserne, inddrager både førstehåndsberetninger fra gerningsmænd og ofre samt ekspertinterviews for at forklare, hvordan almindelige mennesker kunne medvirke i Holocaust. Der er kapitelsæt med arbejdsspørgsmål til udsendelsen.


Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 45 min

Sprog:
  • Tysk

Undertekster:
  • Dansk
  • Tysk

Klassetrin:
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: ZDF
Udgivelsesår: 2023
ID nr.: TV0000132293
TV Dato: 10-09-2023
Spilletid: 45 min.
DK5:
Filmskaber: Carsten Binsack
Fortæller: Isaak Dentler
Pædagogisk note: Christian Aalborg Frandsen
Tilrettelægger: Michael Renz

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...