Tysk
Mundtlig kommunikation
Samtale
Tysk
Temaer
Anders sein
Tysk
Temaer
Familie
Tysk
Temaer
Jung sein

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  9. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Flunkyball

Indholdsbeskrivelse:
Tysk drama fra 2023. 17-årige Franz har endelig fået en kæreste. Indtil nu har han i modsætning til sin storesøster Milli været en stille, genert enspænder. Hans forældre er så meget desto mere imponerede, da han en aften tager den smukke, selvsikre Zoe med sig hjem. Zoe finder hurtigt vej til familiens hjerte, men noget tyder alligevel på, at den unge kvinde faktisk bare fortæller folk lige præcis det, de gerne vil høre, for at dække over sin egen afhængighed. Efter en berusende nat forsvinder Zoe sporløst og Franz er knust. Han vil for alt i verden se hende igen og begynder at lede efter hende.


Pædagogisk note:

Christina Hellensberg
I arbejdet med filmen kan eleverne arbejde med personbeskrivelser; både af hovedpersonerne Franz og Zoe, men også forældrene og søsteren. Beskrivelserne kan både være med afsæt i det ydre og i handlinger. Måske skal eleverne repetere adjektiver og visse verber evt. adverbier. I kan fokusere på chunks, hvori de indgår, fx 'sie ist guter Laune', 'er benimmt sich komisch'.
Eleverne kan formulere deres holdninger til eller tanker om Franz' og Zoe's handlinger, bevæggrunde og følelser og samtale om dem. Faste holdnings- og meningsudtryk kan i udvalg få særlig opmærksomhed i samtalen. Måske skal de repeteres med eleverne.
Nedenfor under supplerende materialer findes en pædagogisk vejledning, der består af en række generelle refleksioner, ideer og opgaver til at arbejde med tv- og spillefilm i tyskundervisningen. Hovedfokus på selve opgaverne i denne vejledning ligger inden for mundtlig og til dels skriftlig kommunikation samt kultur og samfund som formuleret i Fælles Mål for tysk. Du kan således vælge, hvor du ønsker at lægge vægten i arbejdet med filmen og bruge de ideer til opgaver, som er mest relevante til din undervisning.

Form og genre:
Fiktion | TV-film

Supplerende materialer:

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 89 min

Sprog:
  • Tysk

Undertekster:
  • Dansk
  • Tysk

Klassetrin:
9. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Udgiver: ARD
Udgivelsesår: 2023
ID nr.: TV0000132316
TV Dato: 20-09-2023
Spilletid: 89 min.
DK5:
Filmfotograf: Patrick Orth
Instruktør: Alexander Adolph
Manuskriptforfatter: Alexander Adolph
Pædagogisk note: Christina Hellensberg
Pædagogisk vejledning: Anne Sophie Westh
Christina Hellensberg
Marianne Hubert
Skuespiller: Clara Vogt
Fabian Hinrichs
Laurids Schürmann
Lena Klenke
Silke Bodenbender

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...