Materialet indeholder
BasiliskenBjergfolket
Damhesten
Dragen
Ellefolket
Gravelsmøen
Gravsoen
Havfolket
Helhesten
Hugormekongen
Hyldemoren
Kæmpen
Liglammet
Lindormen
Lygtemanden
Maren
Natravnen
Nattejægeren
Nissen
Skiftingen
Valravnen
Varulven
Vætten
Æven
Åmanden
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetSamling af spritnye fagtekster om gamle sagn. Læs og lær om sagnvæsnerne, som i gamle dage var lige så virkelige for folk, som julemanden er det for små børn i dag. Heldigvis har forfatteren tilføjet et godt råd til hver af sagnvæsnerne, hvis nu man skulle være så uheldig at møde et...
Inddrag de gamle danske sagnvæsner i dit gyserforløb og lad Helhesten, Maren eller Nissen indgå i elevernes egen gyselige fortællinger. Måske vil historielæreren også være med på forløbet?
Det vil være oplagt at inddrage fagbogen ved læsning af romanen Felix og Åmanden, som ligeledes er skrevet af Kenneth Bøgh Andersen i samarbejde med Nationalmuseet.
Fagbogen kan benyttes til selvstændig læsning af elever fra 5. kl., mens den som fælles læsning kan anvendes fra 4.kl.

Forlaget skriver: Danske Sagnvæsner - Et Bestiarium af Kenneth Bøgh Andersen og Kristian Eskild Jensen er til alle, der elsker fantasy, overtro, spændende historier og gys. Der er til timers underholdning og fascination i denne fagbog om dansk overtro, hvori de mytologiske væsner præsenteres med udgangspunkt i de historiske kilder, vi har. Ud over at indeholde en række gode råd til at afværge eller helt undgå væsnerne er bogen også flot illustreret ud fra de beskrivelser, der findes.
-
Dansk
-
Læsning
-
Temaer
-