Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetMed historier om livet og dagligdagen for Inga og hendes søskende i København, gives et billede af, hvordan det var at være barn i 1930'erne. Landbefolkningens kår og den politiske udvikling med bl.a. facismens opblomstring beskrives
Bogen er en del af serien "Børn i historien" tænkt til 3.-5. klasse, men anvendelige også i 6. og 7. klasse. "Børn i historien" præsenterer eleverne for en fortælling om en betydningsfuld periode i Danmarks-historien. Gennem fiktive hovedpersoner opleves periodens dagligliv og store historiske begivenheder fra et barns perspektiv, således at den lille historie danne afsæt for den store. Velegnet til tværfagligt samarbejde/emnearbejde med dansk, selvstændig læsning kombineret med klassesamtale. På seriens hjemmeside www.boernihistorien.gyldendal.dk er der fri adgang til elevopgaver og lærervejledninger. Mange af elevopgaverne har vægt på det skriftlige arbejde, men der er også mere kreative opgaver, som fx børnelege fra de forskellige tider.

Forlaget skriver: Inga er 10 år og bor med sin familie i en baggård. Husene ligger så tæt, at hun kan snakke med Kirsten, der bor i lejligheden overfor.
I bogen følger læseren Inga og hendes kammerater i 1930'ernes København. Hvordan boede de? Hvilke butikker havde man dengang? Hvad lavede børnene i fritiden? Og hvordan var det at gå i skole? En sommer tager Inga børnetoget ud af byen. Hun skal holde ferie hos en fremmed familie på landet. Inga møder Thorkild, der lærer hende at malke. Thorkild går kun i skole hver anden dag, og om efteråret holder han kartoffelferie.
På www.boernihistorien.gyldendal.dk er der baggrundsstof til 1930'erne og opgaver og ideer til bogens brug i undervisningen.
-
Dansk
-
Fortolkning
-
-
Historie
-
Historiebrug
-
Kildearbejde
-
Kronologi og sammenhæng
-
Christina Maria Faurby
- Gå til Hertil findes undervisningsmateriale
- Hertil findes supplerende materiale på internettet