Tilbage
Ind i historien
Bondekost og herskabsmad
Af Stine Grynberg
Om mad, sult og sygdomme, som opstod i forbindelse med industrialiseringen i Danmark, samt den madkultur, der udviklede sig i det højere borgerskab som et resultat af den nye teknologi.
Bondekost og herskabsmad
madens danmarkshistorie 1850-1920
4.-10. klasse
Af Stine Grynberg
Om mad, sult og sygdomme, som opstod i forbindelse med industrialiseringen i Danmark, samt den madkultur, der udviklede sig i det højere borgerskab som et resultat af den nye teknologi.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetBog 56 s./
Årene er 1850-1920 og Danmark bevæger sig fra at være et landbrugsland til at blive et industrisamfund. Vi følger udviklingen fra køkkenplanet: hvad spiste man? hvem producerede varerne? hvordan med sygdomme? Bogen kan bruges i et tværfagligt arbejde mellem historie og hjemkundskab, da den også indeholder opskrifter fra datidens køkken.
Madens Danmarkshistorie 1850-1920.
En åben sats og god linjeafstand fremmer læsbarheden sammen med det mundrette sprog og illustrationerne, som understøtter og udvider teksten på bedste vis. Kan anvendes tværfagligt sammen med dansk, hjemkundskab og historie.
Udgiver
Alinea
Udgivelsesår
2004
Faustnummer
2 535 033 2
ISBN-nummer
87-23-01616-7
Fysisk beskrivelse
56 sider
Sprog
Dansk
Materialetype
Bog