Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Da renæssancen kom til Danmark
Bog
Mellem fortid og fremtid
Da renæssancen kom til Danmark
i tiden fra 1500-1650
5.-10. klasse Ungdomsuddannelser [UU]

Af Birgit Knudsen




"Da renæssancen kom til Danmark" er en del af

Serie
Mellem fortid og fremtid

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet

Bogen fortæller i et letlæseligt sprog om Danmark i renæssancen fra 1500-1659 bl.a. både på det politiske, religiøse, kunstneriske og videnskabelige plan. Mange gode emner. Overskuelig opbygning. Gode illustrationer. Fordybelseshæfte til serien Mellem fortid og fremtid
(Mellem fortid og fremtid). Opdagelser, reformation, naturvidenskab og ændringer i arkitektur prægede Europa og Danmark i 14-1500-tallet. Om Luther, Tyge Brahe, Chr. 4. m.fl.
Bogen fortæller i et letlæseligt sprog om Danmark i renæssancen fra 1500-1659 bl.a. på det politiske, religiøse, kunstneriske og videnskabelige plan.
Bogen giver en introduktion til, hvordan de tanker, der oprindeligt opstod i Italien og lagde navn til tidsepoken: Renæssancen, blev udbredt i Danmark. I korte afsnit bliver læseren præsenteret for perspektiverne i tidens nye livs- og verdenssyn. Et syn, der igen førte til ændringer, som fik konsekvenser for religionen, i magtforhold og politik, naturvidenskab, arkitektur og kunst. Bogens skildringer understreger hvordan tidens nye ideer stort set kun slog igennem hos konge, adel og købstæderne rige borgere, hvorfor man ikke skal forvente at møde stof om bønder og fattige. I bogens mangfoldighed møder læseren bl.a. reformationen i Danmark med bl.a. Viborgs særstatus, Luther, Christian 2., Hans Tausen og Johan Rantzau. Uddannelse og katekismus bliver særskilt behandlet lige som den ny opfattelse af verdensbilledet og universet fortælles gennem bl.a. historien om Kopernikus og danske Tyge Brahe med hans observatorium Uranienborg på Hven. Af andre emner kan nævnes sundtold, Christian den IV, hekseforfølgelse, opførelse af renæssanceslotte som Kronborg og Rosenholm samt Jens Bangs Stenhus i Aalborg. Til sidst findes idéer til læreren med problemstillinger og aktiviteter til emnet. Et stort arbejde er lagt i at vælge en mængde illustrationer og fotografier, som understøtter teksten fremragende.

Udgiver
Alinea
Udgivelsesår
2006
Faustnummer
2 619 037 1
ISBN-nummer
87-23-02296-5
Fysisk beskrivelse
72 sider
Sprog
Dansk
Materialetype
Bog