Med udgangspunkt i to tekster af Platon og Euklid vises den nære sammenhæng mellem matematikkens sprog og den filosofiske retning der udsprang fra Sokrates i 400-tallet f. Kr. Med indledninger, kommentarer og læsningsforslag.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Forlaget skriver: Q.E.D. skriver man på tavlen, når et matematisk bevis er vel gennemført. Det er en forkortelse for det latinske Quod erat demonstrandum og betyder Hvilket skulle bevises.
Ligesom selve bevisførelsen er Q.E.D. et udtryk for en 2.500 årig europæisk videnskabstradition, der begyndte i Grækenland og gennem romerne blev formidlet til resten af Europa og senere hele verden. Det matematiske sprog er i dag universelt, men til daglig tænker de færreste på, hvorfra det stammer, og hvem der har skabt det.
Denne bog viser den nære sammenhæng mellem matematikkens sprog og den filosofiske retning, der udspang af Sokrates' undervisning i Athen og som blev formidlet af Platon.
Kernen i Q.E.D. er to græske tekster i ny dansk oversættelse: Platons dialog Menon og Euklids Elementers første og anden bog. Heritl kommer indledninger, kommentarer og læsningsforslag.
Q.E.D. er skrevet til matematik, oldtidskundskab, religion og Almen Studieforberedelse i de gymnasiale uddannelser. Bogen indeholder anvisninger på, hvordan man i praksis kan samarbejde mellem fagene.
-
Kristendomskundskab/religion
-
Livsfilosofi og etik
-
-
Ungdomsuddannelser
-
Faglige områder
-
Euklid
Platon