Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetI 'Tid til læseforståelse' arbejdes med læseforståelsesstrategier og med egen læseforståelse. Seriens titler er til sammen et godt, struktureret materiale til at hjælpe eleverne til at blive aktive læsere af forskellige teksttyper gennem forskellige organiseringsformer og konsekvent undervisningsdifferentiering. Teksterne er korte og kan bruges i kortere eller længere undervisningsforløb med hele klassen, i grupper, parvis eller som selvstændigt arbejde.
Der er fire typer spørgsmål til alle tekster:
1) Tænk over (forforståelse)
2) Hvad står der i teksten? (oplysninger)
3) Hvad står der også i teksten? (implicitte budskaber)
4) Tænk over teksten (egen viden og erfaring)
Brug det til at arbejde systematisk med læseforståelsesstrategier til at åbne både fagtekster og skønlitterære tekster.

Forlaget skriver: Materialet lægger, som sin forgænger Tid til læseforståelse A, op til systematisk arbejde med læseforståelsesstrategier på både fagtekster og skønlitterære tekster. Teksterne er korte og kan inddrages i undervisningen i kortere eller længere forløb med hele klassen, i grupper, parvis eller som selvstændigt arbejde.
Tid til læseforståelse henvender sig til elever i 3.-6. klasse. Tid til læseforståelse A er lettest, og sværhedsgraden er stigende i de følgende titler.
Tid til læseforståelse B kan bruges i slutningen af 4. klasse og i 5. klasse.
-
Dansk
-
Specialpædagogik
-
Læremidler i fagene
-
Susanne Kjær Harms
Vibeke Skaarup
Görel Hydén
Magdalena Schubert