Materialet indeholder
Jørgen Podemann Sørensen: Religionshistoriske grundbegreber. Esben Andreasen: Oversigt over verdens religionerBuddhismen
Kinas religioner
Japans religioner. Allan Poulsen: Hinduismen
Kristendommen
Religion og etik efter "Guds død"
Religionsfagets metoder. Hanne Følner: Jødedommen. Jørgen Bæk Simonsen: Islam. Armin W. Geertz: De oprindelige folk - naturfolk eller kulturfolk. Lise Debel Christensen: New Age
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Forlaget skriver: Religion og kultur - en grundbog er en introduktion til verdens religioner og til deres praksis i de kulturer, hvor de findes.
Bogen er skrevet af erfarne formidlere inden for religionsfagene. Bogens grundholdning er den, at der er en nøje sammenhæng mellem religion og kultur, og at gode religionsstudier kræver, at man anskuer religionerne både 'udefra' og 'indefra'.
Verdens levende religioner introduceres i et oversigtskapitel og ni særskilte kapitler. Med udgangspunkt i sekulariseringen og 'Guds død' introduceres religionskritikken samt nutidens teorier om religion og etik.
Metoder og faglige begreber forklares i kapitler om religionshistoriske grundbegreber og religionsfagets metoder.
Den alfabetiske opslagsdel, som indeholder korte ordforklaringer, gør bogen til en nyttig håndbog for enhver, som beskæftiger sig med religionsstudier.
Bogen er målrettet religion i gymnasiet og på hf.
-
Kristendomskundskab/religion
-
Livsfilosofi og etik
-
Esben Andreasen