Lærerens grundbog til indskolingen
Om hvordan læreren kan planlægge, tilrettelægge, gennemføre og evaluere undervisningsforløb i billedkunst i indskolingen. Pædagogiske fokusområder som fx. differentiering, progression, fagsyn og faglig læsning inddrages og sættes i relation til konkret undervisning.
Materialet indeholder
Billeders betydning - tre eksemplerUndervisningsforløb - mennesket
Undervisningsforløb - det fortællende billede
Progression i billedkunstundervisningen
Planlægning og tilrettelæggelse af undervisning i indskolingen
Fagsyn
Undervisningsforløb - huset
Billedbank
Undervisningsforløb - rumlige tableauer
Faglig læsning i billedkunst
Gennemførelse og evaluering af undervisning i indskolingen
Undervisningsforløb - tegneserien
Differentiering
Undervisningsforløb - naturen
Ny billedkunstlærer - råd og anbefalinger
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Forlaget skriver: Denne grundbog indeholder seks gennemarbejdede og eksemplariske undervisningsforløb til billedkunst i indskolingen. Nogle af forløbene er rettet mod et bestemt klassetrin, men kan med justeringer anvendes på andre klassetrin.
Forfatterne beskriver, hvordan læreren kan planlægge, tilrettelægge, gennemføre og evaluere undervisningsforløb i billedkunst i indskolingen. Det beskrives særligt, hvordan den nye billedkunstlærer kan hente hjælp og støtte til undervisningen.
Forfatterne inddrager tillige væsentlige pædagogiske fokusområder, som fx differentiering, progression, fagsyn og faglig læsning og sætter det i relation til konkret billedkunstundervisning.
Bogen henvender sig primært til lærere i grundskolen og lærerstuderende, men bogen kan også anvendes i fx undervisningen på billedskoler, pædagoguddannelsen og i andre videregående uddannelser, som fokuserer på undervisning og billedkunst.
Knud Erik Christensen