Differentiering i musikundervisningen
Af Annelise Dahlbæk
Materialet indeholder
Hvad er differentiering?Normalitet - diversitet
Elevforudsætninger
Differentieringsstrategier
Differentieringsmodeller
Improvisation i 4. klasse
Ekspressive aktiviteter i 5. klasse
Puls og rytme i 2. klasse
It-baseret musikundervisning i 6. klasse
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Forlaget skriver: Teoretisk og praktisk bog om hvorfor og hvordan undervisningsdifferentiering kan være et bærende pædagogisk princip i musikundervisningen.
Bogen henvender sig til studerende og musiklærere med interesse for at udvikle egen praksisteori, dels gennem teoretiske perspektiver på differentieringsbegrebet, dels gennem konkrete bud på undervisningsdifferentiering i praksis, der konkretiserer hvordan en differentieret undervisning i musik kan inkludere elevers forskellighed i den heterogene klasse.
På baggrund af en præsentation og diskussion af perspektiver på differentieringsbegrebets aktualitet i nutiden, anvises en variation af differentieringsstrategier, med henblik på musikfaglig udvikling både for elever, der har faglige vanskeligheder og elever med særlige forudsætninger.
Bogen er opdelt i to dele. Første del beskriver og diskuterer relevante perspektiver på differentieringsbegrebet. Anden del er en konkret anvisning på, hvordan de teoretiske områder kan overføres til praksis med fokus på improvisation, ekspressive aktiviteter, puls og rytme samt it-baseret musikundervisning.
Jørgen Andresen