Af Ayoe Quist Henkel
Om at blive en god litteraturlæser gennem samtaler undervejs i læseprocessen, og med metoder til tekstanalyse og -fortolkning af noveller, billedfortællinger, eventyr og digte.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetMaterialet anvender CL-inspirerede arbejdsmetoder i litteraturarbejdet.
I serien findes materiale til 8. - 9. klassetrin.
Grundbogen til 6. - 7. klassetrin indeholder følgende genrer og tekster:
NOVELLER
Jesper Wung-Sung: Raftehegn
Hanne Kvist: Supertanker
BILLEDFORTÆLLINGER
Shaun Tan: Erik
EVENTYR:
Peter Seeberg: Den modbydelige prins
DIGTE
Dy Plambeck: Pantsat
Pia Tafdrup: Efterårsdag
Anna Libak: Paradokser
Procesark ligger i lærervejledningen. Lærerens ressourcebog.

Forlaget skriver: Med Sammen om AT LÆSE LITTERATUR 6.-7. klasser får både elever og lærere struktur på litteraturarbejdet. Bogen indeholder undervisningsforløb med konkrete bud på, hvordan litteraturarbejdet kan udvikles, så eleverne i 6.-7. klasse bliver kompetente og engagerede litteraturlæsere.
Eleverne arbejder i dybden med tekster i forskelige genrer af Peter Seeberg, Shaun Tan, Dy Plambeck, Anna Libak, Kim Fupz Aakeson, Hanne Kvist og Pia Tafdrup. I undervisningsforløbene kommer eleverne til at arbejde med nye måder at åbne tekster på, de lærer også nye måder at gå tæt på teksterne, og endelig lærer de nye måder at fortolke tekster på. Materialet er skrevet af Ayoe Quist Henkel, der inddrager udviklingsarbejde med afsæt i teorier og forskningsbaseret viden om litteraturpædagogik, mundtlighedspædagogik og de samarbejdsorienterede tilgange til læring.
-
Dansk
-
Fortolkning
-
Kommunikation
-
Dy Plambeck
Hanne Kvist
Kim Fupz Aakeson
Pia Tafdrup
Shaun Tan