Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Madkundskab
Bog
MaterialOnlyForInformation
Madkundskab
en teoribog
5.-8. klasse

Af Helle Brønnum Carlsen

I denne bog lærer du om råvarer, hvad de indeholder, og hvordan de tilberedes. Du lærer også om, hvordan fødevarer bliver produceret, om bæredygtighed, sundhed og madkultur. Du kan læse om mad og sundhed, fødevarebevidsthed, madlavning, måltider og madkultur. Skrevet til dig, der har madkundskab i 5.-8.klasse.


txtTheMaterialContains

Mad og sundhed (Sundhedsbegreber
Kost, anbefalinger og beregninger
Ernæring
Kulhydrater
Fedt
Proteiner
Fordøjelsen
Vitaminer og mineraler
Hygiejne)
Fødevarebevidsthed (Frugt
Grøntsager
Korn
Mælkeprodukter og ost
Æg
Fisk og skaldyr
Kød
Fedtstoffer
Bæredygtighed og miljø
Fødevarekvalitet, varedeklarationer og mærkningsordninger
Tilsætningsstoffer)
Madlavning (Mål og struktur
Grundmetoder, madtekniske egenskaber og håndværk
Kogemetoder
Stegemetoder
Bagemetoder
Jævnemetoder
Stivnemetoder
Madlavningens fysisk-kemiske egenskaber
Smag og tilsmagning
Madens æstetik)
Måltider og madkultur (Måltidets komposition og værdi
Madkultur og smag
Madkulturens historie
Verdens køkkener)
Side
af

NotLoggedIndHeadline

NotLoggedIndDescription
Materialeplatformens logo

Forlaget skriver: Madkundskab en teoribog kan anvendes på flere niveauer i faget både til den obligatoriske del i 5.-6. klasse og til valgfaget.Bogen er velegnet som et opslagsværk i 5.-6. klasse og som taskebog til valgfag i 7.-8 klasse, hvor de introducerede teoretiske begreber skal være på plads, når eleverne skal til prøve i faget efter 8.klasse.Madkundskab en teoribog indeholder også elevopgaver, som kan løses i undervisningen eller hjemme som forberedelse eller afslutning på et emne eller tema.Bogens kapitler følger kompetenceområderne i madkundskab. Nogle af færdigheds- og vidensområderne er behandlet grundigere end andre, fordi de danner det teoretiske fundament for de øvrige færdigheds- og vidensområder.

Illustrator
Isaak Hass Lerche
Udgiver
Gyldendal
Udgivelsesår
2021
Faustnummer
3 951 364 1
ISBN-nummer
9788702295115
Fysisk beskrivelse
168 sider
Sprog
Dansk
Materialetype
Bog