Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet FN's 17 verdensmål
Bog
OBS: Dette er et informationsmateriale til dig - det må ikke bruges i din undervisning
Matematikkens dag
FN's 17 verdensmål
matematikkens dag
1.-10. klasse [U]



Matematiske øvelser og opgaver for alle skolens trin der tager udgangspunkt i FNs verdensmål for bæredygtig udvikling.


"FN's 17 verdensmål" er en del af

Serie
Matematikkens dag

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Materialeplatformens logo

Forlaget skriver: Bogen til årets tema- At arbejde med de 17 verdensmål. Det er et arbejde, som FN's medlemslande har forpligtet sig til. FN(Forenede Nationer) blev stiftet umiddelbart efter 2. verdenskrig.FN skal arbejde for en mere fredelig verden at leve i.
Flere politikere siger, at denne vision ikke kan opfyldes, med mindre medlemslandene får udarbejdet strategier til at løse de store udfordringer, verden står overfor. Arbejdet med de 17 verdensmål er en måde at sætte struktur på det.
Matematik og de 17 verdensmål.
I FN er man blevet enige om, at hvis flere lande udarbejder love,som gør det muligt at nå alle 17 verdensmål, så kan verden blive et bedre sted.For at få indført den slags love vil man starte med, at flere lande(helst alle) skal tælle og beregne, hvordan det er lige nu. Landene skal altså bruge matematik for at vise, hvordan det er hos dem - og hvordan det efterhånden(forhåbentlig) går bedre og bedre! Størstedelen af indikatorerne for FN's mål mod en bæredygtig og fredeligere verden er beskrevet matematisk - de er udtrykt ved tal, fx: Der skal være et bestemt antal lande som ... , eller Andelen af .... skal være ...I materialet i denne bog og på den tilhørende hjemmeside er der flere muligheder for at bruge god matematik til at tælle, beregne og illustrere, hvordan noget er eller kunne blive hos jer, i Danmark eller ude i verden. Der er masser af matematiske redskaber, eleverne kan lære at anvende.
Der er masser af muligheder for at lære om den verden, vi lever i.Måske kan eleverne selv finde på noget, der kan hjælpe til at nå lidt længere ad vejen til en fredeligere og mere bæredygtig verden.
Gerne med matematikken som hjælpeværktøj.

Forfatter
Dorte Reuther
Illustrator
Marianne Kongsted Cordes
Redaktør
Lene Mølgaard
  • Hertil findes supplerende materiale på internettet
Udgiver
Matematik
Udgivelsesår
2019
Faustnummer
4 716 326 9
ISBN-nummer
9788793526594
Fysisk beskrivelse
240 sider
Sprog
Dansk
Materialetype
Bog