Lærer eleverne på mellemtrinet om den gode fortællings grundstruktur gennem forskellige skriveteknikker i korte, fokuserede skriveopgaver. De får gode råd og tips, når de eksperimenterer med forskellige skriveteknikker, sproglige virkemidler, plotstruktur, karakteropbygning og fortællerstemmer.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetI bogen kommer vi med ind i forfatteren Kim Fupz Aakesons forfatterunivers. Han giver gode råd og tips til hvordan en god fortælling skal skrues sammen.
Bogen veksler mellem forskellige faglige tekster om, hvad en fortælling er, hvilke dele den består af og forskellige samtaleoplæg og skriveøvelser til eleverne. Undervejs er der gode råd fra Fupz.
Bogen lægger op til at der arbejdes på klassen, hvor læreren læser op og faciliterer arbejdet med fortællingerne. Der er også opgaver, der skal løses selvstændigt og gruppevis. De ideer, skitser og små tekster eleverne får lavet undervejs, kan bruge som inspiration, når de til sidst selv skal skrive en hel fortælling.

Forlaget skriver: Med Mesterlære kommer eleverne på mellemtrinnet med i skriveværkstedet hos Kim Fupz Aakeson.
De lærer om den gode fortællings grundstruktur gennem forskellige skriveteknikker i korte, fokuserede skriveopgaver:
sproglige virkemidler
plotstruktur
karakteropbygning
fortællerstemmer
Med Mesterlære går litteraturlæsning og skriveproces hånd i hånd, og den viden om litteratur, eleverne opnår gennem skriveforløbet, kan de overføre til deres læsning, analyse og fortolkning af andre tekster.
Trine May